PENANG

PENANG
TABUNG BANJIR PENANG

Saturday, August 29, 2009

Makan Kepala Lembu lebih baik dari makan rasuah

Mahyuddin Manaf menghina Islam bila kalimah
'takbir' diterjemahkan dengan tulisan 'TAKE BEER'

Gambar diambil daripada klip video dibawah.Mereka melaungkan takbir penuh gegak gempita ; tetapi tidak menjiwai kalimah tersebut dengan sebenarnya. Malah sebenarnya , mereka memperolok-olok dan mempersenda-sendakan kalimah mulia 'Takbir'tersebut dengan tulisan perkataan 'TAKE BEER' yang bermaksud 'AMBIL BEER'. Secara terang-terangan, mereka ini telah mempromosikan pengambilan arak atau cuba untuk menghalalkan arak.Sedih dan kesiah melihatkan mereka yang memakai serban dan kopiah diperbodohkan oleh puak-puak Umno dengan sensetiviti Melayu dan Islam yang sempit.

Mahyuddin sendiri adalah 'extremely racist'- pijak kepala lembu

Lihat pula gambar diatas; mereka mengarak dan menginjak-injak kepala seekor lembu.Tidakkah ini satu usaha untuk memprovok sensetiviti ugama lain yang menganggap lembu sebagai binatang suci mereka? Jawatankuasa Bertindak ini sengaja berbuat demikian kerana jelas bahawa mereka menyedari perbuatan tersebut adalah satu provokasi terhadap agama lain.Lantaran itu Mahyuddin Manaf , selaku jurucakap kumpulan tersebut mendakwa kononnya kepala lembu tersebut telah dibawa oleh individu yang 'extreme' dan bukan daripada Jawatankuasa Bertindak.

Kalau dah tahu ianya dibawa oleh individu yang extreme, mengapa kumpulan ini mengarak dan melayannya dan dia sendiri pula adalah antara mereka yang memijak-mijak kepala lembu tersebut. Terbukti dia seorang pembohong dan kumpulan Jawankuasa tersebut adalah extrem dan sangat merbahawa terhadap wawasan Najib, Satu Malaysia.

Saya sendiri melihat perbuatan mereka ini amat biadab dan diluar kesopanan apabila menginjak-injak kepala lembu tersebut.Bukan sebab saya melihatnya dari kacamata seorang penganut Hindu, tetapi sebagai seorang Islam yang melihat kepala lembu itu sebagai bahan makanan yang seharunya dihormati.Lebih baik makan kepala lembu daripada makan rasuah.
Lihatlah klip video berikut :

Comments
3 Comments

3 comments :

osabit85 said...

umnGoK ni memang dasarnya bongok macam lembu seumur hidup...kesian...kesian...kesian....

CUPING MERAH said...

mahyudin kata dia tk tau sapa bawak kepala lembu tu..tapi gayanya dia yang melebih..

dasar lembu..

CUPING MERAH said...

rajin-rajin la ziarah kat blog saya

http://www.cupingmerah.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...