GOPENG

GOPENG
JOM BERSAMA PAKAAN HARAPAN

Thursday, September 03, 2009

Gempar : Kerajaan Denmark Akan Bakar Quran Sabtu ini!

From: Affendi Abdullah draffendi52@yahoo.co.uk
Carefour enggan memboikot barangan Israeli/American/ Denmark . KFC ( Kentucky Fried Chicken), McDonalds, Hardees, Burger King, Pizza Hutt & Starbucks telah mengambil keputusan untuk membeli barangan Denmark bagi menyelamatkan kerugian mereka.

Boikot barangan Denmark dan sampaikan berita ini kepada sesiapa sahaja !!!!! Denmark mahu membakar kitab suci al-Quran pada Sabtu akan datang di satu kawasan lapang di Coppenhagen (ibukota Denmark ), sebagai reaksi terhadap pemboikotan ummat Islam keatas barangan mereka.

Diharap kita semua bersatu memboikot barangan mereka dan berdoa kepada Allah yang Maha Berkuasa supaya menunjukan kesan rancangan jahat mereka , menjadi satu pelajaran dan iktibar kepada seluruh dunia. Sampaikan berita ini kepada mereka yang anda kenal.

Denmark semakin terdesak

Sila panjangkan berita ini. Assalaamu 'Alaikum, Berita gempar, harap anda semua tahu tentang akhbar Denmark yang telah mempersendakan Rasulullah SAW dan hingga kini mereka tidak menyesalinya..Marilah kita jadikan mereka menyesalinya.

Duta Besar Denmark. Perdana Menteri dan Denmark National Channel; kesemua mereka sedang merancang berbuat sesuatu untuk menghentikan pemboikotan ummat Islam sejak bulan lepas , dimana mereka telah mengalami kerugian hingga 4 billion Euro. Jika kita meneruskan pemboikotan barangan Denmark 7 bulan atau lebih lagi , kerugian dianggarkan mencapai sekitar 80 billion Euro.

Sila sampaikan maklumat ini kepada setiap Muslim yang anda mampu usahakan. Ingatlah ; Rasulullah mungkin akan bertanya kepada anda di hari akhirat kelak : Apa yang telah anda lakukan apabila mereka mempersenda-sendakan aku? Bagaimana anda mempertahankan saya?

Minuman 7-up , LEGO, cokolat Cadbury , Hall Chewing gums atau apa-apa barangan yang mempunyai kod bar bermula dengan angka 57 . Tolong yakinkan semua ummat Islam supaya memboikot barangan yang dikeluarkan oleh negara Denmark.
Comments
10 Comments

10 comments :

Demokrazi-Papaya said...

sahih tak berita ni pak husseyn?

alhusseyn said...

Bloggers PAS mana ada tipu-tipu macam umno!

R.K said...

Pak husseyn,
Ape kene mengena UMNO PAS dan DENMARK?
MAKSUM sgt ke blogger PAS?Kita kene same2 BOIKOT kan.

erm ape pon. saya copy artikel ni ye pak husseyn. At least kalau Denmark tak bakar Quran pon.Kita still kene Boikot.kan.

=)

alhusseyn said...

R.K - silakan lah.Memang elok utk kita semua.Tapi Umno tu memang tidak ada eloknya ; tak caya kliklah SINI/ atau SINI

psas said...

xpayah ckp sape slah...pemimpin mane yg salah...sy tahu rahsia yg hanya unit tertentu tahu dalam malaysia.. dikenali sebagai unit perisik..x pyah sembang politik kerana politik itu kotor!!! samada pemimpin itu baik atau tidak..

klu sy nak bolt bullet tembus kepala..ada PAS, DAP, PKR n AMNO... semua sama...cuma fikir guna otak wahai manusia yg x reti rasa susah berperang!!! jgn jd kan malaysia dan agama islam kotor dan tercemar dgn perbuatan kamu...

sape yg baik n btol2 menepati ciri2 agama n semasa peru dipilih tanpa kenal POLITIK mana yg dia masuk...

kita ubah diri dulu...memboikot ini bagus tp pastikan barangan yg kita boikot itu org islam tahu membuatnya..

JGN bg diri dan agama kita dijajah!!!! ubah keluarga dulu...jd pemimpin pada diri sendiri dan adk bradik...nie diri dok rosak anak org,sentuh sana sini...ada hati nak tgur org...cinta it suci dalam agama..tp cinta yg ada dalam ati remaja sekarang hanyalah NAFSU SYAITAN!!!

massmerah said...

Kamu kata bloge pas tu baik-baik, tapi bagi ana sebaliknya.

Kalau yang selalu mencaci-maki tu, puak tu lah. Kata berlabel Islam tapi kebanyakannya tak ingat mati, asyik menidakkan dan menyalahkan orang lain.

Menulis pula entah apa-apa, tak ada fakta langsung. Kalau boleh burukkan lawan, itulah kemenangan mutlak bagi bloge tak ingat mati.

Kita nak bloge spt Che Det, Mahaguru, LK Siang, yang memang menulis fakta dan bisa memberi maklumat kepada pembaca.

Betulkan saya jika saya tersasul.

massmerah

R.K said...

xde pun cite sal bakar2 ni pak husseyn.

Anonymous said...

Salam..beberapa kali kadang2 trlintas d dlm ati betapa sedihny mendengar kabaran org2 islam yg traniaya dan d zalimi..sprt ape yg trjadi d palestin..Maha Suci Allah Yg Maha Melihat..Maha Mendengar dan Maha Mengetahui sgala kejdian..kita berdoa smoga sedara seislam kita d selamatkn dan tidak kurang yg mendoakn agar si kafir d beri pengajaran d atas perbuatan mreka..padahal Dia lah Maha Berkuasa di atas sgala2ny..Yg Menentukan baik buruk ny sesuatu kejadian..mngkin jugak klau tertunai ny sesuatu permintaan apakah kita akan mendabik dada..riak dengan pemberian Nya..pdhal sikap riak dan sombong adalah perkara yg d benci oleh Allah..fikir2 kn la dan renung2 kn lah

Anonymous said...

Salam..beberapa kali kadang2 trlintas d dlm ati betapa sedihny mendengar kabaran org2 islam yg traniaya dan d zalimi..sprt ape yg trjadi d palestin..Maha Suci Allah Yg Maha Melihat..Maha Mendengar dan Maha Mengetahui sgala kejdian..kita berdoa smoga sedara seislam kita d selamatkn dan tidak kurang yg mendoakn agar si kafir d beri pengajaran d atas perbuatan mreka..padahal Dia lah Maha Berkuasa di atas sgala2ny..Yg Menentukan baik buruk ny sesuatu kejadian..mngkin jugak klau tertunai ny sesuatu permintaan apakah kita akan mendabik dada..riak dengan pemberian Nya..pdhal sikap riak dan sombong adalah perkara yg d benci oleh Allah..fikir2 kn la dan renung2 kn lah

Anonymous said...

X pyh la nak masukkan parti politik dlm kes boikot ni pak husseyn oiii... pakai otak la sikit.. cakap tu biar tentang perkara yg di bincangkan je..skrg ni berkenaan pemboikotan bukan pasal politik..
Kalau mcm ni baik x pyh bukak blog pasal cerita ni.. baik bukak blog pasal politik je..
Bengong...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...