AMANAH GOPENG

AMANAH GOPENG
JOM BERSAMA

Friday, April 16, 2010

Demo bantah Apco Umno di Perak

Pemuda Pakatan Rakyat Perak (Pemuda PRPk) telah mengadakan satu perhimpunan aman membantah firma perunding APCO World Wide yang pro Yahudi/Israel dan pembabitannya dengan kerajaan 1Malaysia.

Perhimpunan tersebut diadakan diperkarangan Masjid Negeri Sultan Idris Shah, Ipoh selepas sahaja ummat Islam selesai mengerjakan solat Jumaat.

Saudara Ismad , mewakil NGO Perak

Antara mereka yang berucap pada perhimpunan tersebut ialah bekas Ketua Pemudamnya, Ust Norazli Musa, Ketua Penerangan Pemuda PAS Perak Ust. Akmal Kamaruddin, Saudara Zairul Azrul , dan lain-lain lagi.

Norazli Musa telah menyifatkan sikap kerajaan Malaysia yang bermuka-muka.

"Tak iktiraf Israel tetapi bersekongkol dengan rejim Zionis yang kejam"

Malaysiakini melaporkan , bahawa Pemuda PAS Perak menuntut kerajaan memulangkan kepada rakyat, wang RM77 juta yang diberikan kepada Apco Worldwide sebagai bayaran khidmat rundingannya.

“Ahli Umno adalah pengkhianat bangsa dan juga Islam kerana
pembabitan mereka dengan syarikat yang berkaitan dengan Israel.”

Ketua penerangannya, Mohd Akmal Kamuruddin berkata pembaziran wang rakyat itu sepatutnya dibayar oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dengan wangnya sendiri.


Katanya, wang RM77 juta yang dibelanjakan untuk mengagung-agungkan Najib sepatutnya digunakan untuk membina rumah, membekalkan bekalan air paip serta elektrik kepada ribuan rakyat miskin di negara ini.

PRPk mendesak supaya Umno-BN membatalkan kontrak dengan APCO Worldwide kerana maklumat sulit negara terdedah dan boleh mengancam keselamatan negara.


“Kerajaan Umno-BN seharusnya sedar bahawa perkhidmatan APCO Worldwide, selain digunakan Israel sebagai konsultan propagandanya, perkhidmatannya turut digunakan oleh diktator di Nigeria dan Kazakhstan,” tambah Ust Mohd Akmal /end
Comments
1 Comments

1 comment :

Abdullah said...

UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno, UmnoUpco, UpcoUmno.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...