PH PERAK

PH PERAK
JOM BERSAMA PAKATAN HARAPAN

Thursday, July 07, 2011

Puduraya, Putra dan bus terminal Pekeliling ditutup pada hari Sabtu


Nama aku tidak ada dalam senarai larangan di sini. Ertinya selain 91 orang itu, rakyat lain boleh datang! yeh! yeh! Aku nak gi ! yeh! yeh! Err...Ada ke sesiapa boleh bagi tips bagaimana nak gi SOGO kalau dari Gombak? The Star melaporkan :

KUALA LUMPUR: The Puduraya, Hentian Putra dan Hentian Pekeliling terminal bas akan ditutup pada hari Sabtu sebagai polis akan menyekat jalan-jalan utama ke pusat bandar.

Pemangku Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Sing berkata bas yang menuju ke Hentian Putra akan dilencungkan ke Pengangkutan Bersepadu Terminal Bandar Tasik Selatan (ITT-BTS) .

"Mereka menuju ke Puduraya dan Pekeliling akan dialihkan ke Hentian Duta," katanya kepada pemberita pada sidang akhbar di sini hari ini.

Sementara itu, Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), dalam satu kenyataan, mengesahkan pesanan polis akan berkuat kuasa dari 12:01 hingga Sabtu 22:00.

Kenyataan itu menjelaskan bahawa semua operasi bas di Puduraya kecuali untuk laluan KL-Seremban sementara akan berhenti.

Kenyataan SPAD juga berkata perhentian akhir LRT dan KL dibenarkan menurunkan penumpang nanti ialah:

* Titiwangsa LRT dan stesen monorel bagi mereka yang datang dari Jalan Semarak, Jalan Setapak / Genting Kelang, Jalan Ipoh, Jalan Kuching dan Jalan Duta,

* Datuk Keramat LRT stesen bagi mereka yang datang dari Jalan Ampang ,

* Maluri LRT stesen bagi orang-orang yang datang dari Jalan Kg Pandan dan Jalan Cheras, dan

* KL Sentral stesen monorel bagi orang-orang yang datang dari Lebuhraya Persekutuan melalui Jalan Bangsar, Jalan Travers, Jalan Tun Sambanthan dan Jalan Damansara.
Comments
3 Comments

3 comments :

lina said...

adakah pengangkutan transit aliran ringan ditutup juga. saya perlu ke british council pd hari tersebut untuk ambil exam IELTS.

adibbfirdaus said...

dari gombak boley naek putra pegi masjid jamek then tukar star ke bandaraya(sogo) :)

admin said...

Kerajaan yang mendahulukan rakyat.... hahaha... ternyata pada 9-julai-2011 !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...