JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, February 16, 2012

Rafizi dedahkan hubungannya dengan wanita Mat Saleh

Harakah - Menjawab tuduhan mengenai dakwaan blogger UMNO ‘gaya hidup mewah beliau ', pengarah strategik PKR hari ini twitted butiran ringkas kerjaya dan kekayaan peribadi untuk dilihat semua.

Berdasarkan resume yang bocor yang dia telah gunakan apabila memohon pekerjaan dengan kerajaan negeri Selangor, blogger UMNO mendakwa bahawa Rafizi, yang mereka sasarkan kerana peranannya dalam mendedahkan skandal fidlot Perbadanan Nasional, menjana gaji bulanan lebih RM30, 000 dari kerajaan negeri dan hidup boros di sebuah apartmen di Bukit Antarabangsa, Kuala Lumpur.

"Itu CV rekod saya apabila saya mula bekerja di pejabat Selangor. Bahawa gaji saya dalam dunia korporat. Dan saya mengaku saya telah menjana pendapatan lebih RM30, 000 setiap bulan, "kata Rafizi, yang menambah bahawa menyertai kerajaan negeri bermakna mengambil pemotongan gaji yang besar.

"Gaji tersebut tidak lagi RM30K sebulan, ia mesti berdasarkan skim gaji sedia ada," katanya.
Rafizi mempersendakan penuduhnya, dan berkata dakwaan terhadapnya itu adalah berkualiti rendah, berkata beliau juga pernah dituduh mempunyai hubungan sulit dengan seorang Kristi Patt, "wanita putih".

"Mereka tidak tahu yang itu nama kucing saya," katanya berjenaka.
Mengenai dakwaan bahawa pangsapuri Kyoto Garden di Bukit Antarabangsa berharga RM10, 000 sewa bulanan, Rafizi berkata beliau memiliki unit, yang dibelinya pada hanya RM190, 000 pada tahun 2005.

"Berikutan lanslide pada tahun 2008, harga bagi satu unit di Bukit Antarabangsa menurun kepada purata RM160, 000. Ia bukan semahal seperti yang dimiliki oleh keluarga Shahrizat Jalil, "kata Rafizi, yang jelas tidak dapat menahan mengambil potshot pada pemimpin Wanita UMNO, yang sebelum ini telah menggelar beliau" budak cantik ".

Mengenai kereta dia pandu, Honda Accord model 2006, Rafizi menjelaskan bahawa ia telah diberikan kepadanya oleh Petronas setelah ia bekerja dengan gergasi minyak nasional itu.

"Apabila saya berhenti, semuanya telah diselesaikan," kata Rafizi, seorang akauntan bertauliah.
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...