AMANAH GOPENG

AMANAH GOPENG
MAKAN MALAM BERSAMA PAKATAN HARAPAN

Tuesday, December 25, 2012

Ampon, ini bukan gambar Rosmah ! Ini cerita betul punya!


Flint, Michigan – Pagi Krismas Abigail Sweeney kanak-kanak perempuan berusia sepuluh tahun itu bermula seperti biasa. Dia menuruni anak tangga , menutup mata dengan jangkaan. Kemudian apabila membuka matanya dia melihat, dengan kegembiraan dan kejutan, kerana ibu bapa beliau yang penyayang dan Santa Claus telah mengkabulkan hajatnya. 

Hadiah itu tercegat , seekor badak sumbu berdiri di situ. Tepat seperti yang beliau telah minta! Sweeney kemudian membuka hadiah lain , makan puding dan minum sambil, semuanya masa itu berkongsi pengalaman dengan teman barunya, badak air itu.

Hari bertukar tragis apabila Sweeney mula memberi badak air itu urutan pada kakinya di garaj kereta ibu bapanya. Badak yang beratnya 2 ½ itu tiba-tiba duduk lalu menindih mati kanak-kanak yang malang itu… 

Bapanya, Jasper Sweeney, 38 yang pernah risau sesuatu buruk akan menimpa, berkata, "Kami pernah menjelaskan kepadanya bahawa badak itu akan memakannya, tetapi dia hanya ketawa dan berkata gurunya memberitahunya badak adalah binatang vegetarian." 

Ibunya, Jane Sweeney, juga 38 , berkata, dia cuba untuk meyakinkan gadis itu untuk menerima sesuatu yang lain. 

"Tetapi dia tidak mahu mendengar semua jenis cadangan, Dia kata dia tidak mahu anak patung, atau mainan Dinky, tetapi hanya mahukan badak air." 

Berikut adalah video yang kanak-kanak itu poskan kepada Santa Claus dan juga memberi satu salinan kepada ibu bapanya  sejurus sebelum Krismas: 

Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...