AMANAH GOPENG

AMANAH GOPENG
JOM BERSAMA

Thursday, January 10, 2013

Akhirnya, dia dedah pekongnya sendiri

Ambik kau! Agaknya begitulah yang diucapkan oleh Ust Nor Azli Musa kepada bekas Ketua Cabang PKR Ipoh Barat, Fauzi Muda yang sebelum ini pernah diberi peluang supaya meminta maaf dalam tempoh seminggu, tapi mangkuk ni gi tolak mentah-mentah! 

Malah dengan sombongnya mangkuk ni suruh supaya Norazli cepat-cepat saman dia supaya dia boleh buat banyak lagi pendedahan dimahkamah.

Akibahnya, pendedahan yang dijanjikannya itu rupa-rupanya adalah pekong busuknya sendiri! 

Sebelum ini Fauzi ni pernah mengaku yang Najib Al-Tantuya nak bagi dia RM50,juta di sini

Kemudian dia buat laporan ke SPRM tuduh Ust Norazli hantar wakil nak rasuah RM50 ribu kepadanya

Fauzi Muda (gambar kiri) sudah tentu sedang menangis tidak berlagu kerana Mahkamah menjatuhi hukuman membayar ganti rugi sebanyak RM100,000 berhubung fitnah beliau terhadap Ketua Penerangan Dewan Ulama' PAS Perak, Ustaz Norazli Musa. 

Selain kena bayar RM100,00 tu, Fauzi juga diarahkan membayar kos guaman RM10,000 dan iklan memohon maaf secara terbuka di Utusan Malaysia sebanyak tiga kali dalam tempoh seminggu. Sila baca di sini 

Banyak pakai duit tu! Mana lu nak krobek duit untuk bayar saman sebanyak tu? 

Gatai mulut sangat inilah akibatnya.Sibuk tuduh orang sebagai ‘Jutawan Segera’ sekarang lu sendiri sudah jadi ‘Papa Kedana Instant!'

Fauzi, semasa membela Harussani di Utusan Malaysia pada 7 Jun lalu mendakwa Nor Azli antara lapan pemimpin pembangkang yang menjadi ‘jutawan segera’ semasa tempoh 11 bulan pemerintahan pembangkang di Perak sehingga mampu membeli rumah berharga RM500,000.

Nor Azli tatkala ditanya mengenai rumahnya itu menjelaskan, rumah itu adalah diatas nama isterinya yang dibina melalui pinjaman yang dibayar melalui potongan gaji setiap bulan.


Mohd Zainuddin Mohd Yusof, Adun Lubuk Merbau yang turut ada bersama bersebelahan Nor Azli (gambar atas) , berasa bersyukur dengan keputusan mahkamah tersebut dan menyifatkan kemenangan kes tersebut, membuktikan bahawa tuduhan kononnya terdapatnya ‘8 jutawan segera’ di Perak semasa dan selepas 11 bulan pemerintahan Pakatan Rakyat di Perak adalah fitnah jahat semata-mata.
Comments
2 Comments

2 comments :

Mk Jacobin said...

sbb pulut santan binasa sbb mulut padannya muka...byr jgn x byr...

KE said...

boleh le blanja fauzi ni laksa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...