JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, February 26, 2013

BR1M itu duit rakyat, buat duit pak mak hang !

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin cabar Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang supaya mengeluarkan fatwa mengharamkan pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M).

Kesian dengan si Sembab ini. Suruh TGHA keluarkan fatwa.Ada akaikah! Lantiklah dia jadi mufti dulu barulah boleh suruh dia buat fatwa!

“Jika mereka tidak haramkan ini bermakna apa yang dilakukan oleh kerajaan ini adalah kerja amal dan untuk membantu rakyat supaya lebih sejahtera, bahagia, dan boleh gunakan bantuan itu untuk menguruskan keperluan keluarga mereka,” katanya di sini

Ko bagi sebab dah terdesak sangat dekat-dekat musim pilihanraya.Ingat kitaorang rakyat ni  bodoh sangatkah? 

Kat orang Korea tu, ko boleh kasi RM2 juta hanya untuk buat persembahan tak sampai 5 minit pun! Bagi kitaorang RM500 ko cakap itu dah membantu supaya sejahtera, bahagia, dan boleh gunakan bantuan itu untuk menguruskan keperluan keluarga kami…..piiirah!

TGHA bukan larang rakyat dari mengambil BR1M; malah menyeru rakyat agar tidak mengundi BN walaupun menerima bantuan tersebut. 

"Cara BR1M, adalah tangungjawab kita untuk membijakkan rakyat. Rakyat dibijakkan, terima BRIM jangan undi BN. BRIM itu duit rakyat.  Bukan duit poket BN. Beritahu rakyat, bahawa BR1M itu duit kamu, ambil," katanya lagi.

Bahkan TGNA sendiri mengingatkan rakyat seperti mana pesanannya terdahulu, “Beri gula kita kacau, beri kain kita pakai, beri duit kita ambil, undi tetap PAS!”
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...