JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, February 26, 2013

Hantu Altantuya dalam Parlimen Malaysia?

Timbalan Speaker Dewan Rakyat, Wan Junaidi Tuanku Jaafar , hari ini memberitahu, "Tiada notis diberikan kepada ahli parlimen. Kerajaan tidak mempunyai agenda untuk dibincangkan jadi adalah sangat tidak mungkin bahawa akan ada parlimen pada sesi Mac." 

Sebelum ini, Wan Junaidi pernah memberitahu bahawa akan ada sesi parlimen pada bulan Mac ketika  mengulas mengenai langkah Mahfuz Omar yang mahu mengadap Yang di-Pertuan Agong untuk sesi parlimen khas. 

Langkah Mahfuz itu adalah ekoran selepas peniaga permaidani Deepak membuat dakwaan yang mengaitkan Najib dalam kematian model merangkap penterjemah Mongolia Altantuya Shaaribu.
 
Penyiasat persendirian P Balasubramaniam yang pernah membuat akuan berkanun yang mengaitkan Najib dalam pembunuhan Altantuya kini telah pun kembali semula dan mengulangi pegakuannya mengenai penglibatan Najib dalam kes tersebut.

Pemimpin DAP Lim Kit Siang juga turut menggesa persidangan parlimen khas diadakan untuk membincangkan insiden Pencerobohan Lahad Datu dimana 100 lelaki bersenjata mendakwa sebagai askar sultan Sulu, telah merampas sebuah kampong, tetapi Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein kata mereka itu bukan teroris…(Nak panggil apa?)

Jelas, ada banyak agenda yang perlu dibincangkan tapi apasal Najib  hingga ke hari ini masih tidak memohon untuk mengadakan persidangan parlimen? Apakah ada hantu Altantuya dalam Parlimen  Malaysia? SUMBER
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...