PH PERAK

PH PERAK
JOM BERSAMA PAKATAN HARAPAN

Thursday, May 09, 2013

Penipuan PRU-13 ~ Perhimpunan Bantahan Rakyat di Stadium Kelana Jaya, Selangor

 
Ribuan peserta menyertai perhimpunan demonstrasi membantah keputusan PRU yang berlangsung pada Ahad 5 Mei di stadium Kelana Jaya, di luar Kuala Lumpur pada 8 Mei, 2013.Ada yang mengatakan melebihi seratus ribu dan ada juga yang mengatakan hanya 5,000 sahaja.

Korang tengok sendiri dan buat andaian masing-masing.Perhimpunan sebegini belum pernah aku lihat. Najib tentu susah nak percaya!


Ketua Pembangkang Malaysia, Anwar Ibrahim berjanji akan mengepalai gerakan reform sistem pilihanraya dan mencabar keputusan pilihanraya yang lalu.Memang celaka punya kerja SPR ! Jom pakat maki hamun SPR celaka itu!


Anwar menuduh parti pemerintah melakukan penipuan, termasuk menggunakan pendatang asing sebagai pengundi proksi BN.Najib jangan tak mahu ngaku pula.Kita bukan tidak tahu nak bezakan antara Bangla dengan Zambry Kadir atau Reezal Merikan atau Shahrizat Lembu tu...

 
Anwar berucap kepada para penyokong yang kebanyakannya berbaju hitam , tanda bantahan terhadap keputusan PRU. Stadium di penuhi ribuan penyokong yang melimpah hingga memenuhi ruang diluar stadium. 


Mereka mengibarkan bendera dan menuduh bahawa parti pemerintah telah merampas kemenangan daripada mereka. Anwar Ibrahim berjanjni akan mendedahkan penipuan yang meragut kemenangan mereka. 

 
Beliau berjanji tidak akan menyerah kalah dan menyeru rakyat supaya sama-sama menyertai bantahan di seluruh negara menentang penipuan yang telah dilakukan dalam PRU lalu. Sumber ~ REUTERS/Bazuki Muhamma.
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...