JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, June 19, 2013

Air yang tenang jangan disangka tiada UG....

Berita panas di suatu ketika dulu...
 
Aku dah kata, Geng UG ni like a river runs deep...Well, the river runs deep And the water is cold as ice River runs deep And the water is cold as ice ....macam lagu Eric Clapton di sini

Air yang tenang jangan disangka tidak ada UG.... Nasharudin Mat Isa dah bagi tahu  kat sini di minit ke 5:57 ` …. kalau mungkin tidak dapat saya laksanakan agenda tadi, errrr…. atas kapasiti yang sebelum daripada ini, tapi insya’ Allah, akan cuba ‘KITA’ gerakan, apa juga cara, bagi mempastikan …

Pada saya, ungkapan ‘KITA’ itu menunjukan, dia bukan keseorangan tetapi ramai! Memang ramai geng UG masih berada dalam PAS.

(Agenda yang dimaksudkan Nasha ialah agenda UG ~ antara Umno dan PAS, antara Umno dan PAS, antara Umno dan PAS ~ BUKAN  BN dan Pakatan Rakyat! BUKAN! BUKAN! BUKAN!)

Kalau tak caya, dengar balik kenyataan Nasha dalam video itu.Kalau Nasha buat fitnah, kenapa sehingga ke hari ini Majlis Syura Ulama PAS tidak pernah menafikannya? Atau saman Nasha kerana berbohong?

Nampak macam ada udang di sebalik batu bila baca berita berikut :


Malaysiakini hari melaporkan berita beriku :  
Dzulkefly: PAS-Umno harus kekal terpisah
Anggota jawatankuasa PAS Dr Dzulkefly Ahmad menyokong penuh kenyataan mursyidul am parti Islam itu Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menentang sebarang usaha untuk mengadakan 'muzakarah perpaduan' dengan Umno.

Ketika spekulasi bahawa idea itu masih diteruskan dalam diam, Dzulkefly berkata, PAS harus "kekal di luar Umno" untuk menjadi agen semak dan imbang dalam politik negara.Baca seterusnya di sini
Comments
2 Comments

2 comments :

srz lya said...

SIANN ADER LAGI ORG DOK RATIB UG....HAHA TAK SEDAR LAGIKE GENG2 YG CUBEMENGHINA TGHH SUMENYA DH TEWAS DAN MENJUNAM JATUH....INSAFLA ORG TUA OIIII

drlangitbiru penang said...

Assalamualaikum,

BAGI saya 2 perkara yang PAS Pusat perlu selesaikan dengan segera:

1. ISU UG. Tak susah sangat nak selesaikan perkara ni....panggil meeting, lepas tu panggil pemberita bagi press statement consensus yang dicapai dalam meeting. HABIS cerita.

Perkara ini penting bagi mengelakkan ahli berpecah 2.

DALAM keadaan kita Bertahaluf Siyasi dengan DAP dan PKR, TAPI dalam DIAM/SEMBUNYI/RAHSIA SESETENGAH pemimpin menjalinkan perbincangan dengan UMNO, bagi saya itu KHIANAT namanya.

KHIANAT kepada "Perjanjian Persefahaman" atau Tahaluf Siyasi dengan DAP/PKR. KAlau DAp/PKR menunjukkan komitmen yang sangat tinggi kepada "Perjanjian Persefahaman" tersebut, mengapa kita perlu berunding secara senyap dengan UMNO? Bukankah itu namanya satu pengkhianatan kepada perjanjian persefahaman tersebut?

BAGAIMANAPUN, JIKA pemimpin membincangkan soal UG secara terbuka dan telus, makamkita boleh nyatakan itu satu perbincangan, dan hak parti untuk mengadakan perbincangan dengan mana-mana pihak untuk kebaikan Ummah. DAN bagi saya, kalau cara begini, bukan namanya pengkhianatan kepada perjanjian persefahaman dengan DAP dan PKR.

bagaimanapun, BAIK secara DIAM/SENYAP/RAHSIA atau secara TERBUKA/TELUS, sudah tentu perkara ini menimbulkan rasa tidak puashati di pihak DAP/PKR.

JIKA mereka tak puashati, SALAH SIAPA?????

Adalkah salah mereka atau salah kita yang tidak menghormati perjanjian persefahaman tersebut???

2. Soal Perhimpunan Blackout 505.
Pimpinan PAS Pusat perlu segera menyatakan PENDIRIAN TEGAS DAN TETAP samada menyokong atau tidak menyokong program tersebut, DAN PANGGIL PRESS BAGITAHU SEMUA SEKALIAN AHLI KHUSUSNYA DAN RAKYAT JELATA UMUMNYA.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...