JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, June 18, 2013

Beruk dihutan disusukan, anak dipangkuan mati kelaparan. Itulah Umno!

Siapa yang menjual negara Malaysia kepada bangsa asing? Terbukti inilah kerja-kerja pengkhianatan yang dilakukan oleh tangan-tangan Melayu Umno sendiri. 

Pemimpin-pemimpin Umno lebih mementingkan tengkorok mereka sendiri daripada memperjuangkan nasib anak bangsa sendiri.

Demi mahu mengekalkan kekuasaan Melayu konon. Tetapi yang sebenarnya adalah semata-mata mahukan kuasa untuk membolot harta kekayaan negara. 

Mereka mendabik dada memperjuangkan nasib bangsa Melayu dengan laungan Hidup Melayu, tetapi sebaliknya Umno sendiri menjadi petualang dan mengkhianati bangsa dan tanah air sendiri.

Beruk dihutan disusukan, anak dipangkuan mati kelaparan.Itulah Umno!


Warga India sertai RELA, dapat BR1M

Seorang warganegara India yang tiba di Sabah mendapat kerakyatan Malaysia dalam tempoh dua tahun. Dia kemudian menyertai pasukan Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (RELA) dan menerima bantuan RM500 untuk golongan berpendapatan rendah. 

Peer Mohamad Kadir yang lahir di Chennai dalam kawasan Tamilnadu, India, memberitahu suruhanjaya diraja (RCI) pendatang asing di Sabah hari ini bahawa beliau tiba pada 1984 bersama pakciknya menggunakan pasport India. 

Pada 1986, pakciknya membantunya memohon kad pengenalan biru di Jabatan Pendaftaran Negara di Kota Marudu, kata Peer Mohamad apabila disoal oleh pegawai pengendali Jamil Aripin (kanan atas). 

Katanya, pakciknya menggunakan akuan bersumpah untuk memohonnya dan ia berjaya. Sebelum 1991, akuan bersumpah digunakan sebagai bukti menunjukkan seseorang sebagai rakyat Sabah dan ia membuka ruang kepada penyelewengan.~ Nigel Aw @Malaysiakini

Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...