GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Friday, June 28, 2013

BOIKOT YUSUF TAIYOOB!

Dari: Hafidzi Mohd Noor (Pengerusi Aqsa Syarif)

Beberapa tulisan cercaan dan cemuhan memperbodohkan usaha kempen boikot kurma dan produk Iran dibawa kepada perhatian saya. Menerima tujahan peluru peluru spt ini adalah sebahagian dari kempen 'Winning Hearts and Minds' untuk meyakinkan umat supaya menyambut seruan boikot ini.

 Kempen boikot produk Iran adalah seruan dari Ijtimak Ulama Ummah yg di pengerusikan oleh Syeikh dr Yusuf Qardhawi pd 14 Jun 2013 yg merupakan sebahagian dari Resolusi 11 perkara sebagai menyatakan sokongan kpd rakyat Syria dan bantahan kpd Hizbus syaitan dan Iran yg kini membantu Regim Basyar al Assad secara politik dan ketenteraan utk membunuh rakyat Syria.

Kpd saudara di luar sana yg sinis dgn usaha ini dan melemparkan cercaan samada secara peribadi atau secara umum hanya akan memperkukohkan seruan ulama ummah untuk menyelamatkan rakyat Syria dari penyembelihan tentera fasad Basyar, Hizbusyatan dan golongan Rafidah Iran dan sekutunya.

Dengan ini saya juga memberi maaf kepada beberapa orang yg mencerca saya khusus ttg usaha ini. saya juga memberi maaf in advance kpd sesiapa lagi yg mungkin memberi reaksi yg sama. Perkataan 'bodoh' yg dilemparkan hanyalah halwa telinga berbanding dgn anak anak kecil yg menahan kesakitan kerana ditetak dan dibakar hidup hidup oleh tentera Basyar Assad.

Sebarkan SEGERA ke seluruh Malaysia!! BOIKOT YUSUF TAIYOOB!

UPDATED
YuTa jv trade dengan banyak negara. Tidak semua YuTa kena boikot, cuma boikot produk YuTa made in Iran sahaja. Kena peka pada kotak ya.
Comments
18 Comments

18 comments :

Yong said...

Salam al-Husseyn

Dah lama boikot. Tak pernah beli produk ini pun…Tak pernah beli produk kurma Iran pun.

Mungkin termasuk produk madu etc…etc...

ahmadmuzani said...

assalamualaikum, rasanya yusof taiyoob yg perlu diboikot hny dari iran, yg drpd negara lain x salah. yusof taiyoob tu bukan org malaysia kah? please update title tulis BOIKOT YUSOF TAIYOOB DARI IRAN, bukan semua product yusof taiyoob, sbb kdg2 ada org baca sekerat, je, baca title, it can be misleading. kalau semua org boikot semua product yusof taiyoob, x kah menjadi aniaya jgk.

alhusseyn said...

Saya setuju pandangan enta.Tapi kalau orang hanya membaca tajuk sahaja tentulah orang itu salah sendiri kerana tidak baca habis...

Tulisan dalam blog adalah untuk dibaca.Bukan sebagaimana papan iklan ditepi jalan dimana orang membacanya sambil lalu sahaja....

Gambar dalam entri tersebut sudah boleh difahamimelalui ilustrasi yang ada padanya.Walau apa pun terima kasih kerana memberi pandangan tersebut

ss said...

salam brader admin. Kalo bab zalim, bukan saja bashar tp mana2 saje pemimpin zalim mesti ditentang. Jgn kenen iran saja, arab saudi siap ada pengkalan tentera AS yg sudah pun digunakan utk ganyang umat Islam, kenapa kita tak boikot produk arab saudi? Atau kerana arab saudi geng AS yg kita dh dibasuh otak dari kecik yg AS ni geng baik? Hati2 dlm kita mencari info kerana disebalik isu2 umat Islam ada agenda zionis.

alhusseyn said...

brother ss, Setuju kita patut boikot mana-mana barangan negara yg zalim. Barangan AS pun telah lama kita boikot spt Kentucky, McD dan sebagainya.

ss said...

salam admin. Takat kfc mcd tu wajar diboikot. Ulamak dh bg fatwa gitu, tp Arab Saudi, qatar (tempat sheikh qardhawi) beli senjata berbillion dari AS ada ke ulamak2 ni tegur. Takat ilmu sarat di dada belum tentu ulamak selagi ilmu tak bawa diri utk takut pd Allah. Nk takut Allah mcm mana, pada raja/sultan/amir pun takut.

alhusseyn said...

Salam ss, Sekuang-kurangnya Arab Saudi mengharamkan rokok...apa kata orang kita boikot dahulu rokok.Perlukah juga kita boikot beli senjata dan apa alternatifnya? Apa pula alternatif untuk boikot internet / google? Aku nak tahu juga kalau-kalau ada solusi yg bagus

Shafizan Cevalogistics said...

SAPE-SAPE YANG MEMBANTU & MENYUMBANG KPD PEMBANGUNAN EKONOMI IRAN WAJIB DIBOIKOT SEBAGAI PENGAJARAN, YT MESTI MENGHENTIKAN IMPORT KURMA DARI IRAN. SELAMATKAN ASWJ. IRAN MEROSAKKAN ISLAM.

Shafizan Cevalogistics said...

YT WAJIB DIBOIKOT SEBAGAI PENGAJARAN UTK MENGHENTIKAN IMPORT KURMA ATAU PRODUK2 IRAN. SELAMATKAN SAUDARA-SAUDARA KITA ASWJ.

unta arab said...

Boikot ini boikot itu semua pandai cakap dengan mulut sahaja. Kalau anak jantan pergilah ke medan perang dan buktikan. Yang tidak berakal, Iran juga mempunyai orang Islam Sunni dan peniaga peniaga Ramadan memang menunggu untuk berniaga peluang sekali setahun. Kalau tak suka jangan makanlah. Kenapa menabur pasir di pingan orang?

ss said...

salam admin. ada atau tidak alternatifnya bergantung pd bagaimana penilaian kita tentang isu semasa ummat Islam yg kini difokus ke Syria. kalau isu syria dilihat sbg sengketa agama dgn sunni di pihak Islam dan bashar di pihak kafir, maka tiada alternatif melainkan kena terus beli jugak senjata dgn AS yg akhirnya memanfaatkan zonis ditambah dgn pendapat bahawa syiah lebih bahaya dari Israel maka syiah perlu dihentam habis2an terlebih dahulu baru lah hentam Israel..satu percaturan yg tak susah utk difaham. tp ini pendapat saya je la, yeop husin boleh bantah.

alhusseyn said...

Salam ss, pandangan anda rasional juga, tapi sebenarnya itulah perancangan zionis - untuk memporak perandakan ummat Islam supaya bergaduh sesama sendiri dan mereka boleh bertepuk tangan.

Kelemahaan adalah kerana Ummat Islam spt OIC sendiri tidak mampu menangani masalah ummat Islam hari ini.Selagi negara-negara Islam dijajah oleh fahaman Barat, selagi itulah Islam payah utk bangkit kerana hanya menjadi percaturan zionis yg mencorakan arah tuju dunia hari ini.

Sebab itu kalau kita lihat, pergolakan di Mesir adalah percaturan Barat yang takut atas kebangkitan ummat Islam di Mesir itu kerana dilihat boleh mengancam kewujudan negara haram Israel.

Sekadar pandangan untuk difikirkan bersama.

mohdzaidibasir said...

Saya sokong. Mari kita beli kurma yang dibungkus oleh orang bukan Islam pulak yang banyak dalam pasaran dengan berbagai jenama. Sebab mereka lebih mulia dan lebih baik dari orang Islam.

Nexus Khan said...

Hahaha... To blog owner... Apply cold water to burned area hahaha..

Alhusseyn Alhusseyn said...

To Nexus Khan, I guess I'm not the one that got burnt! Kah!3

Anonymous said...

turki telah menemui kebahgiaan kerana barangan mereka di boikot,,kononnya kerana membantu keganasan di syria dan iraq...seronok rasanya boikot produk orang

http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/07/iran-dominates-iraq-market-after-mosul-takeover.html

Anonymous said...

Kalau setakat tak setuju 1 produk, tulis la surat ke Yusuf Taiyoob, atau bagi memorandum hentikan penjualan produk tu. Bukannya boikot. Boikot produk syarikat Muslim ibarat membunuh ekonomi saudara sendiri. Sedih la tengok umat Islam macam ni. Menjahanamkan saudara sendiri, cepat je nak buat. Cuba buat bisnes sndiri? Haram tak jadi-jadi.

Anonymous said...

Aku turut boikot membeli je pun, kalau bagi free aku pun sapu juga!
Melayu mudah lupa
Cer tenggok McD, dulu boikot, sekarang?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...