JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, June 27, 2013

Dakwat SPR sedap rasanya hingga boleh menjilat jari ....

Lim Guan Eng secara jenaka menulis di Twitter bahawa dakwat kekal kini "boleh dimakan".

Bodoh sangatlah kalau ada sesiapa yang nak makan atau nak hirup dakwat SPR itu bila tahu dari Shahidan Kassim hari ini yang menjelaskan bahawa bahan kimia yang digunakan dalam dakwat kekal pada Pilihan Raya Umum ke-13 adalah bahan pewarna makanan.

Tapi kalau mentakedarah, memang aku percaya. Puak-puak ini tidak pernah berasa puas atau kenyang mentakedarah kapal selam scorpene dan pelbagai lagi.

Patutlah kos keseluruhan untuk dakwat yang tidak bermutu itu boleh mencecah sehingga RM7,100,000 jumlahnya! Baca beritanya di sini  

SPR takut sangat hal skendal pembelian dakwat tidak kekal ini terbongkar sehinggakan mereka enggan mendedahkan nama pembekal tersebut konon atas alasan keselamatan.

Pelik sangat alasan yang diberikan. Kalau cara pembelian dibuat secara bersih dan tidak ada perlakuan korup, apa yang SPR takutkan? 

Apakah maksud keselamatan SPR itu semata-mata mahu menjaga 'telor tembelang' mereka dari dipecahkan dan berbau busuk?

Kita berharap, cara pembelian dakwat ini disiasat dengan telus dan dedahkan malaun mana yang mentakedarah projek pembelian dakwat ini yang melibat perbelanjaan yang begitu besar sekali.

Tahniah kepada Rafizi Ramli, yang walaupun sibuk dengan BLACKOUT 505 selama ini, tapi diam tak diam, beliau mampu melakukan siasatan dan mempunyai maklumat mengenai nama syarikat yang membekalkan dakwat kekal kepada Suruhanjaya Pilihan Raya. Baca di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...