JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, September 10, 2013

Pemasangan CCTV di tandas sekolah : Apa pandangan Menteri Pelajaran Bayangan ?

Sekadar ingin tahu, apakah  pandangan dan tindakan yang akan diambil oleh Menteri Pelajaran bayangan kita mengenai isu terbaru sebagaimana laporan berikut : 

 Hanya baru lepas dua bulan sahaja SK Seri Pristana terlibat dalam isu kontroversi yang terkenal "tandas kantin", kini sekolah lain pula telah menyebabkan kemarahan ibu bapa; kali ini dengan isu pemasangan televisyen litar tertutup (CCTV) di kedua-dua tandas lelaki dan perempuan.

 Walaupun SMK Seri Sentosa dipasang 64 CCTV berharga RM100, 000 pada bulan Mac, tiga bulan sebelum ia mendapat kelulusan daripada Kementerian Pelajaran, sesetengah ibu bapa hanya mendapat tahu tentang hari ini.

 Mereka juga marah kerana mereka tidak pernah menerima surat persetujuan yang didakwa dihantar oleh pihak sekolah pada bulan Jun untuk mendapatkan kelulusan mereka mengenai pemasangan kamera tersebut.

 Menganggap langkah tersebut sebagai "hambar", mereka terkejut bahawa video anak-anak mereka telah direkodkan tanpa persetujuan mereka.

 Mereka berkata mereka akan membantah sekiranya mereka mengetahui tentang CCTV, sambil menambah bahawa mereka akan membuat keputusan hari ini, mengambil tindakan seterusnya. Baca lagi di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...