JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, January 03, 2014

Anjing Gila Yang Galak Menyalak

Sungguh senang kalau ada sesiapa yang nak jadi anjing. Inilah bahananya melantik Musang Berjanggut sebagai Mufti . Apa yang dia perlu lakukan selama ini hanyalah menyalak secara gila-gila sepertimana berikut : 

  Harussani: Peserta demo 'bughah', halal darah
1:14PM Jan 2 2014

 Mutfi Perak Tan Sri Harussani Zakaria berkata, sepatutnya semua peserta perhimpunan pada 31 Disember lalu ditangkap kerana menderhaka kepada kerajaan dan “dihalalkan darah golongan bughah (pemberontak)”. 

 “Sepatutnya semua peserta perhimpunan ditangkap kerana menderhaka kepada kerajaan dan dari hukum syarak, dihalalkan darah golongan bughah,” katanya seperti dilaporkan Berita Harian hari ini. 

 Harian itu juga melaporkan, mufti itu membidas pembabitan pembangkang, khususnya PAS dalam perhimpunan 'haram' malam kelmarin yang disifatkannya cuba berlagak alim tetapi didakwanya tidak memahami al-Quran. 

 Sambil melabelkan peserta perhimpunan itu sebagai bughah, beliau dilaporkan berkata, haram bagi mana-mana pihak menyertai perhimpunan itu. 

 “Pemimpin PAS menyertai perhimpunan itu kerana mereka gagal memahami al-Quran,” katanya lagi seperti dilaporkan Berita Harian. 

 Harussani juga dilaporkan berkata, kerajaan terlalu bertoleransi sehingga menunjukkan kelemahan mereka kepada pihak yang menentang.

 “Kerajaan British juga tidak pernah tunduk kepada penunjuk perasaan. Jadi kenapa kerajaan selepas merdeka perlu akur dengan tekanan mereka,” beliau dipetik sebagai berkata. -Malaysiakini

Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Wahai rakyat dan pemimpin negeri Perak,tidak kah kalian malu mempunyai Mufti yang digelar anjing gila??????
Mana Sultan yang terpelajar yang sapatutnya carilah orang jadi Mufti bukan anjing gila.Kalau anjingsihat mungkin lebih baik dari Haramsani ni tak?

Amuraria said...

tepat sekali tuan AH! apa lagi yang boleh mangkuk ni cakap ! ABU !

Anonymous said...

dendam kerana cadangan beliau tentang kerajaan baru perak 2008 ditolak TG Nik Aziz dan TG Hadi....itu pasal si mufta bekas SB ni masih tak lelap mata kerana umno perak akan berkubur sehari dua ini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...