GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Saturday, February 22, 2014

Hina Nabi dan Agama Tak Ngapa.... Jangan Ketua Agama ....??

  Nampaknya di Malaysia ini yang kononnya ngaku sebagai negara Islam,  bahawa menghina Rasulullah sejak 30 tahun yang lalu tidak mengapa selagi ada 'negarawan' yang backing!

  Baru aku tahu sekarang.....bahawa kedudukan sebagai  'Ketua Ugama' adalah lebih tinggi mertabatnya dari Nabi Muhammad SAW yang hanya bergelar sebagai Rasulullah atau Pesuruh Allah dan Khulafa-ur-Rasyidin  yang digelar sebagai Amirul Mukminin atau Pemerintah Orang Mukmin...
Aku tahu bila aku baca status di facebook Dr DZul :
Bukan satu lg PRK yg kita perlu fikirkan sekarang dengan hukuman ini..tetapi apa nak jadi kpd institusi kehakiman di negara ini.
 Baca dengan teliti 'apa dosa' Karpal. Beliau tidak mempertikaikan dari sudut undang-undang bahawa hak Raja untuk melantik seorang menteri besar, tetapi hujahnya bahawa kuasa tersebut hanya boleh dilaksanakan apabila ada kekosongan.

 Sememang Undang-undang membenarkan Raja-Raja didakwa dan ia adalah sebab mengapa Mahkamah Khas ditubuhkan pada 1993. Kalau semua titah Raja dan Sultan mengatasi segala-galanya..maka bukan lagi Raja Berpelembagaan lah..tetapi sudah jadi 'Absolute Monarchy'...naik keliru juga aku akhirnya....
  Maka hati-hati semua pengamal undang-undang..silap2 haribulan teperosok kome dalam penjara...Zul Hazmi and kekawan lawyer semua...sebab itu gamaknya dikatakan 'practising lawyer' sbb macam -superveteran Karpal pun..tak 'Perfect-perfect lagi dema ni 'masih practising lagi'....lawak boring petang-petang bila bosan fikirkan kebejatan UBN ini....hehe. 
Comments
1 Comments

1 comment :

muhid@penabara said...

eelllehhhh semua tu hukum dunia je...Tok hakim dan ketua agamalah yang akan dulu masuk neraka. kenape,tak percayeee???tunggulah tengok. Depapun bukan maksum dan depa pun buat jahat macam orang lain jugak.Hanya kerana habuan dunia sanggup menjatuhkan hukuman mensabitkan kesalahan orang.Kita bagi ulasan berdasarkan jawatan dia sebagai ketua agama bukanlah sebagai sultan serupalah jugak kita dok kutuk dan maki hamun presiden Fam bukanlah kerana dia sultan tapi kerana dia menjadi presiden Fam dan disebabkan kelemahan dia dan pegawai2nya menyebabkan mutu bolasepak malaysia merudum maka dia kena maki.kita bukan maki sultan tapi maki presiden fam..fahammmm!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...