JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, March 15, 2014

Ada petanda MH370 di haijek lanun udara

 
Gambar ehsan MStar
Sebelum ini Menteri Auw-Auw menafikan laporan mengenai pesawat penumpang MAS itu mungkin terbang selama lima jam setelah hilang daripada imbasan radar, sebagai tidak benar. Sekarang ini lain pula ceritanya…
 

 Radar militari negara telah mengesan ada bukti pesawat tersebut telah sengaja diterbangkan  merentasi semenanjung ke Kepulauan Andaman , menurut satu sumber. 

 Pihak berkuasa telah pun memperluaskan kawasan carian hingga Kepulauan Andaman dan Lautan Hindi.Laporan The Mirror seperti berikut:
 Penyiasat sekarang percaya pesawat itu boleh terbang ratusan batu di luar laluan asalnya ke barat laut. Pakar kini yakin kehilangan pesawat dengan 239 penumpang dan anak kapal bukan disebabkan kemalangan. 

 Mereka takut lanun udara dengan kepakaran aviasi merampas penerbangan Kuala Lumpur ke Beijing dan dialihkan ke arah Kepulauan Andaman di Teluk Bengal.
Peta menunjukan Kepulauan Andaman

 Seorang pegawai kanan polis  Malaysia berkata: "Apa yang kita boleh katakan adalah kami sedang berdepan dengan sabotaj, dengan rampasan masih pada kad." 

 Tanpa berita pesawat hilang, saudara-mara penumpang di atas kapal menjadi semakin kecewa terhadap kurangnya maklumat. 

 Di Beijing hari ini, saudara mara bertemu pegawai syarikat penerbangan dengan emosi yang melampau. Mereka berharap sangat bahawa pesawat itu dirampas dan saudara mara mereka masih hidup di suatu tempat. 

 Seorang wanita berkata: "Kami ingin tahu jika terdapat sebarang kemungkinan bahawa ia telah dirampas, yang kini apa yang kita semua harap bagi kebanyakan." 

 Satelit Inmarsat memberikan maklumat mengenai kedudukan masa sebenar pesawat itu dan membantu pengawal trafik udara mengenal pasti kedudukan kapal terbang itu. 

 Jika benar, ini menunjukkan bahawa bagi selama lima jam itu, penerbangan masih boleh terbang di udara. 

Seperti yang dilaporkan oleh Sky News, kenyataan yang dikeluarkan oleh pengendali satelit Inmarsat berkata: "Rutin, isyarat automatik telah didaftarkan pada rangkaian Inmarsat itu dari Malaysia Airlines penerbangan MH370 semasa penerbangan dari Kuala Lumpur. 

 Pendedahan baru bahawa sistem satelit telah terima isyarat dari penerbangan MH370 selepas LIMA JAM ia hilang dari peta menunjukkan sekali lagi bahawa sesuatu yang tidak diingini boleh berlaku ~ besar kemungkinan ianya dihaijek.SUMBER
Kalau benar kena haijek, persoalannya sekarang apa motifnya? Ada korang boleh fikirkan bersama? Aku tak mahu menambahkan spekulasi mengenainya.Penin!
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

kisah mh370, seolah olah wujudnya konspirasi terancang,akhirnya mh370 djumpai, semuanya selamat,hero penyelamat dr usa..

alhusseyn said...

Kita yang mengikuti perkembangan MH370 ini pun turut berkongsi perasaan sebagaimana keluarga krew dan penumpang yg terlibat ... masih blurr dari pihak kita.Sekadar buat penafian itu ini sahaja...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...