JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, March 16, 2014

Amat tidak boleh dipercayai : Zaharie sabotaj MH370 ?

Peter Chong (kiri) bersama rakan terbaik Kapten Zaharie Ahmad Shah,
 juruterbang pesawat Malaysia Airlines yang hilang
  Aku sendiri amat sangsi dan berasa sangat tidak percaya, apabila ada dakwaan kononnya Zaharie sendiri yang telah melakukan kerja khianat menyebabkan MH370 hilang... konon kerana balas denda sebab Anwar kena penjara, terlibat dengan gerakan militan Al-Qaedah....alahai... 

 Dan amat mengembirakan bila ada rakan-rakan rapatnya sendiri turut menafikan keterlibatannya itu.Ikuti laporan The Mirror seperti berikut :
 Malaysia Airlines berkata ia tidak percaya juruterbang Zaharie akan sabotaj kapal terbang dan rakan-rakannya adalah amat tidak boleh dipercayai.
Kemunculan gambar Zaharie memakai baju T dengan slogan 'Demokrasi sudah Mati' menambah kebimbangan kemungkinan dia telah merampas pesawat sebagai protes anti-kerajaan. 

 Zaharie merupakan penyokong kuat pemimpin pembangkang negara itu yang dipenjarakan untuk homoseksual hanya beberapa jam sebelum MH370 hilang.

 Tetapi seorang juruterbang Penerbangan Malaysia yang rapat dengan Zaharie berkata kepada Reuters, "Adakah salah untuk sesiapa sahaja untuk mempunyai pendapat mengenai politik?" 

 "Tolonglah, biarlah mereka mencari pesawat itu dahulu. Zaharie tidak membunuh diri, bukan fanatik politik."

 Penyiasat berkata mereka tidak menerima apa-apa wang tebusan atau permintaan lain. SUMBER
Comments
6 Comments

6 comments :

Anonymous said...

Ingat kisah Al Maunah?

alhusseyn said...

Kisah Al-Maunah banyak perkara yg masih samar dan terus menjadi rahsia hingga sekarang.Pada waktu itu sebaran maklumat di internet tidak begitu meluas sebagaimana sekarang.Tambahan pula ianya lebih merupakan isu dalaman negara.Tapi isu kehilangan MH370 ini melibatkan warga luar negara dan dunia tidak mudah terpedaya dgn lakonan wayang kulit Malaysia.

Anonymous said...

Memang X boleh percaya Kapt tu buat sendiri. Dah 30 lebih tahun kerja dan tinggal 2 tahun nak pencen. Naya je Kapt dan keluarga.

abunaeem said...

Saya bimbang dia akan jadi "Kambing Hitam" nanti, Ingat peristiwa WTC , beribu orang Yahudi yang bekerja di situ bercuti pada hari kejadian,
Kadang-kadang untuk mencapai Matlamat yang lebih besar ada nyawa yang akan " dikorbankan" Itulah teori konnspirasi( Yahudi )

alhusseyn said...

Salam Abunaeem, kita masih buntu mengenai motif rampasan itu (jika benar ianya diculik) kerana hingga kini belum ada apa-apa negotiation dari perampas tersebut.Saya setuju pendapat anda yg Kapten Zaharie dikambing hitamkan sedangkan banyak perkara sebenar yg masih blurr dan disembunyikan.

Anonymous said...

Marilah kita berfikir secara maknusia bukannya binatang , akal maknusia boleh berfikir jika dirampas mesti ada tuntutan untuk pembebasan yang dirampas tapi dalam isue pesawat MH370 ini tiada pula sebarang tuntutan dibuat , tak tahu lah pula jika pehak kerajaan menyembunyikan fakta itu untuk keselamatan, dan jika kehilangan ini sengaja dijadikan atas sesuatu sebab atau agenda maka ini adalah sangat malang bagi negara yang bernama Malaysia, sebab semua kejadian musibah yang telah berlaku pelbagai helah dan putar belit berita dihebahkan hinggakan rakyat marhean sudah mula hilang keyakinan wibawanya pemimpin yang memerentah termasuk ahli-ahli agama yang bersekonkol demi kepentingan dunia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...