JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, March 26, 2014

Fikiran Zaharie buntu ketika menerbangkan pesawat ?

Aku sangat berharap pihak keselamatan menyiasat laporan akhbar New Zealand Herald yang melaporkan berita berikut : 

Zaharie Ahmad Shah, isterinya Faiza Khanum Mustafa Khan dan 
anak perempuan mereka - gambar Facebook dari Julai 2013.
Kapten Penerbangan MH370 Zaharie Ahmad tidak berada dalam keadaan fikiran untuk melakukan penerbangan pada hari ia hilang bersama Boeing 777 untuk "joyride terakhir" sebelum terhempas ke dalam Lautan Hindi, kata seorang rakan juruterbang.
 Dunia Kapten Zaharie Ahmad Shah sudah runtuh, kata kenalan lama itu. Dia sedang menghadapi masalah keluarga yang serius, termasuk perpisahan dari isteri dan masalah hubungan dengan wanita lain yang dia temui. 

 Lelaki itu, yang bercakap kepada Herald dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan, berkata Kapten Zaharie adalah "sangat kecewa" apabila isterinya memberitahunya dia mahu meninggalkannya dan percaya dia mungkin telah memutuskan untuk menerbangkan kapal terbang Malaysia Airlines itu ke sebahagian daripada dunia yang dia belum pernah terokai.

 Kawan itu berkata Kapten Zaharie, yang beliau berbual-bual ketika mereka bertemu beberapa kali setahun melalui kerja, adalah seorang fanatik untuk "tiga F" – food, family dan flying. 

 Kawan itu berkata kehilangan Boeing 777 berlaku kerana dunia Kapten Zaharie telah runtuh.

 "Dia adalah salah seorang juruterbang terbaik kini dan saya bukan pakar perubatan, tetapi dengan semua yang berlaku dalam hidupnya Zaharie mungkin tiada dalam keadaan fikiran untuk melakukan penerbangan." SUMBER
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Satu tuduhan atau syak wasangka yg tidak ada langsung nilai logik rasionalnya. Ada motif jahat disebalik dakwaan itu. Bagaimana pula jika apa yg dituduh itu tidak benar, sedangkan tertuduh berusaha segala dayanya untuk menyelamatkan keadaan.

Anonymous said...

Bagaimana dgn co pilot.....takkan dia tak bertindak bila ada sesuatu yg tak kena....barat cuba downgrade pilot kita

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...