JERUSALEM

JERUSALEM
SOLIDARITI BERSAMA PALESTIN

Tuesday, March 11, 2014

Menteri Auw-Auw pertahan sikap cuai dan cincai Jabatan Imigresyen negara

 Sistem Database Interpol mampu mengesan dokumen perjalanan yang hilang, dan ianya  senantiasa tersedia untuk digunakan. Ianya hanya mengambil masa 2/10 saat untuk mengesan. 

  Namun menurut Interpol, kerana sikap cuai dan ‘cincai’, 4 daripada 10 penumpang udara lazimnya tidak melalui pemeriksaan database tersebut.

  Kenyataan Interpol itu jelas ada kebenarannya apabila Menteri Auw-Auw kita sendiri mempertahankan kegagalan pemeriksaan pasport penumpang melalui database Interpol, yang melepaskan dua pemegang pasport palsu menaiki pesawat MH370 yang hilang itu.

Bila ditanya kenapa pegawai imigresyen negara tidak menggunakan sistem tersebut, dia  menempelak: "Tahukah kamu berapa banyak pasport dilaporkan hilang kepada Interpol? Saya dimaklumkan 40 juta".SUMBER

 Hoi mangkuk! Selama ini apa yang ko buat? Tidor ke apa?? Perniagaan jual beli pasport hilang dan palsu ni memang sangat menguntungkan. 

 Sindikit ini sudah sekian lama berleluasa melibatkan aktiviti jenayah melibatkan penyeludupan manusia untuk pelacuran, dadah antara bangsa, dan tentu sekali imigrasi secara haram.

 Dua passport curi yang dipercayai telah digunakan untuk menaiki penerbangan MH370 itu sepatutnya dapat dielakan sekiranya pihak keselamatan dan Jabatan Imigresyen tidak cuai dan bersikap ‘cincai’ dalam menjalankan tugas mereka.

 Dua passport curi yang digunakan untuk menaiki penerbangan MH370 Sabtu lalu itu telah dilaporkan hilang di Thailand pada 2012 dan 2013.
Comments
3 Comments

3 comments :

batu pelangi said...

Jahanam negaraku jika puak2 seperti
ini masih memerintah!Bilakah agaknya
Singapura, Indonesia atau Thailand
nak menceroboh negaraku ini?

abuamir said...

Menteri kita banyak makan kangkung sebab itu flip-flop dan "low class". Tahunya macam mana nak rompak harta rakyat utk kayakan diri dan kroni mereka. Keselamatan negara hancus walau pun berbilion RM di belanjakan setahun. Negara di penuhi dgn PATI dan penyamun.

Puak ni masih cakap besar negara kita pling maju dan selamat didunia konon??? Muka tak malu macam ditampal kulit ba*i..............

Ya, Allah Engkau selamatkan negara ini dari puak penyamun ni. Ameeen..............

Anonymous said...

Tokwan tertarik dengan kenyataan AMAT TAK CERDIK seorang menteri yang memegang dua jawatan....

"..... Macamana nak semak dua nama sedang dalam database Interpol tu ada 40 JUTA entry..."

Dia cakpa pakai apa otak ke kencit di cubur......

Semak takbermakna satu persatu semua 40 JUTA entry....

Jom kita tengok.... Malaysia ada 30 juta penduduk, semalam tokwan pergi bank buka akaun anak.... Letak jari di mesin pengimbas cop jari.... Menyemak sekurang-kurang nya 20 JUTA entry rakyat yang ada IC sah..... Top top tak sampai seminit.... Gambar lC putera saya terpapar diskri komputer..... TAK LAMA KAN....."

So Pak Menteri berotak bilis.... APA MASALAH NAK SEMAK 40 juta ENTRY"

Inilah tahap menteri kita, bodoh, bingai dan bangang...
Menjadikan 1MALAYSIA bahan KETAWA seluruh dunia.

LETAK JAWATAN KERAN KEGAGALAN ANDA... ITU PEMBELA MARWAH

TOKWAN PERAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...