JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, March 29, 2014

MH370 - Apa yang bekas MB Perak itu katakan, terbukti ada juga kebenarannya

Semakin meluat tengok PC MH370.Tidak ada berita baru.Sekadar ulang benda yang sama - apologia dan apologetik ... 

  Nampaknya apa yang pernah Nizar katakan melalui tweetnya tempohari menampakan ada kebenarannya. Jom soroti kenyataan ayam mereka :


"Saya amat gembira jika spekulasi yang mengatakan pesawat itu dikesan di Lautan Hindi atau sebagainya betul atau tidak, bagi membolehkan kita menghantar semua aset ke situ bagi usaha menyelamat, namun itu bukan kenyataannya." Bukan main sombong dia bercakap....saya amat gembira ....sarkastik bukan?

Tetapi kemudiannya dia terpaksa pula jilat semula kahaknya itu dan umumkan operasi pencarian terarah  ke Lautan Hindi.....


  Tambah pelik dan memalukan,walaupun tanpa penemuan bangkai yang dapat disahkan, hanya berdasarkan data yang diberikan oleh syarikat satelit Inmarsat milik Britain dan Biro Siasatan Kemalangan Udara United Kingdom, sepupunya PM Najib buat pengumuman yang membuat ramai orang marah dan tidak berpuas hati :

 "Berdasarkan kepada analisis baru mereka, Inmarsat dan AAIB telah menyimpulkan bahawa MH370 terbang di koridor selatan dan kedudukan terakhir adalah di tengah-tengah Lautan Hindi, barat Perth. Baca di sini

 Bekas MB Perak, Nizar Jamaludin menerusi tweetnya tempohari yang menyebabkan ramai pencacai Umno/BN marahkan dia, menampakan ada juga sedikit kebenarannya bila dia kata:

Well equipped sophisticated devices are of no use!

Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...