JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, March 14, 2014

MH370 di Lautan Hindi pulak dah....

 Seorang pegawai Pentagon dilaporkan telah berkata bahawa ia mempunyai maklumat Penerbangan 370 Malaysia Airlines yang hilang turun di Lautan India. 

 Hasilnya USS Kidd dilaporkan telah dihantar ke kawasan itu dan akan tiba di sana dari lokasi carian semasa dalam tempoh 24 jam. 

   Perubahan haluan kapal perang itu berikut laporan dari Amerika Syarikat awal hari ini bahawa kapal terbang tersebut boleh meneruskan penerbangannya selama empat atau lima jam selepas hilang dari radar kawalan trafik udara. 

 Pegawai Pentagon memberitahu wartawan ABC News, Martha Raddatz: "Kami mempunyai petunjuk pesawat turun di Lautan Hindi." 

  Akhbar The Guardian kemudian melaporkan bahawa jurucakap Pentagon tidak tahu dari mana maklumat itu datang dan USS Kidd adalah dalam perjalanan ke Selat Melaka. 

  Berita itu juga bercanggah dengan Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein yang sebelum itu berkata bahawa fokus utama carian adalah di Laut China Selatan di timur Malaysia. 

 Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Airlines juga menafikan laporan bahawa pesawat itu terus terbang selama beberapa jam . 

 Lautan India di sebelah barat dan meliputi kawasan yang luas.

  Secara rasmi kawasan carian adalah 38,000 batu persegi, kira-kira kawasan saiz UK, dan meliputi Selat Melaka dan juga Laut China Selatan. 

 Pesawat itu turun pada waktu awal pagi Sabtu dan hubungan yang terakhir dengan pesawat itu pada 01:07 waktu tempatan dengan 239 orang di atas kapal.

 Sekurang-kurangnya 12 negara kini terlibat dalam carian dengan berpuluh-puluh kapal terbang dan kapal laut kini terlibat. SUMBER
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...