JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, March 25, 2014

Video Penguman PM Najib : MH370 Terhempas Di Lautan Hindi


Berikut adalah kenyataan penuh Perdana Menteri Najib Razak.

 "Malam ini saya telah diberi taklimat oleh wakil-wakil dari Kemalangan UK Air Siasatan Cawangan (AAIB).

 "Mereka memberitahu saya bahawa Inmarsat, syarikat UK yang menyediakan data satelit yang menunjukkan koridor utara dan selatan, telah melaksanakan pengiraan yang lebih lanjut mengenai data.

 "Dengan menggunakan sejenis analisis tidak pernah sebelum ini digunakan dalam satu penyiasatan seperti ini, mereka telah dapat memberikan penjelasan yang lebih menyakinkan pada laluan penerbangan MH370 itu.

 "Berdasarkan kepada analisis baru mereka, Inmarsat dan AAIB telah menyimpulkan bahawa MH370 terbang di koridor selatan dan kedudukan terakhir adalah di tengah-tengah Lautan Hindi, barat Perth.

 "Ini adalah lokasi yang jauh. Jauh dari mana-mana tapak pendaratan yang mungkin. Oleh itu adalah dengan kesedihan yang mendalam dan menyesal bahawa saya mesti memberitahu anda bahawa, menurut data baru ini, penerbangan MH370 berakhir di Lautan selatan India."

 "Kami akan mengadakan satu sidang akhbar esok dengan maklumat lanjut. Dalam pada itu, kita mahukan untuk memberitahu anda mengenai perkembangan baru ini pada peluang terawal.

 "Kami berkongsi maklumat ini daripada komitmen untuk keterbukaan dan menghormati keluarga, dua prinsip yang dipandu penyiasatan ini.

 "Malaysia Airlines sudah bercakap kepada keluarga para penumpang dan anak-anak kapal untuk memberitahu mereka tentang perkembangan ini.

 "Bagi mereka beberapa minggu lalu telah menyayat hati. Saya tahu berita ini masih mesti lebih sukar . Saya ingin menyeru media untuk menghormati privasi mereka dan membolehkan mereka ruang yang mereka perlukan pada masa yang amat sukar ini."SUMBER
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...