JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, June 17, 2014

Dewan Ulama PAS : Adakah 4 Ahli Parlimen ini sudah murtad?

Peguam Negara berkata ia tidak mempunyai kes terhadap 
Persatuan Alkitab Malaysia , gambar sumber di sini
 17 Jun 2014 Majlis Agama Islam Selangor (Mais) telah dikecam oleh empat Ahli Parlimen PAS hari ini, yang berkata keengganan untuk memulangkan Alkitab yang disita daripada Persatuan Alkitab Malaysia (BSM) pada awal tahun ini telah memburukan nama Islam dan merupakan satu cubaan untuk memalukan kerajaan negeri Pakatan Rakyat yang dipimpin.

 Khalid Samad (Shah Alam), Hanipa Maidin (Sepang), Dr Siti Mariah Mahmud (Kota Raja) dan Dr Che Rosli Che Mat (Kuala Langat) menyelar Mais kerana masih lagi 'menahan' Al-Kitab walaupun Peguam Negara telah melepaskan BSM dari tuduhan menggunakan buku-buku untuk memurtadkan orang Islam.

 "Tindakan Mais dan Jais telah memberikan Islam nama yang buruk. Adakah seolah-olah Islam tidak menghormati kitab suci agama lain," kata Khalid dalam sidang akhbar di lobi Parlimen hari ini.

 "The Bible tidak dirampas dari bilik belakang atau bilik stor, jadi persoalan ia digunakan untuk menyebarkan agama Kristian kepada umat Islam tidak timbul sama sekali," katanya.

 Khalid berkata keengganan Jais dan Mais mengembalikan Al-Kitab memberi gambaran bahawa Islam tidak menghormati agama-agama lain, terutamanya apabila BSM telah dibersihkan daripada sebarang salah laku oleh AG. - 17 Jun 2014.9  Berita Asal di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...