JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, June 12, 2014

Tidak dinamakan Umno kalau tak menipu

Dia tuduh Datuk Ngeh Koo Ham mahu umat Islam hormati murtad
Benarkah ada seorang pemimpin DAP meminta umat Islam di negara ini menghormati hak untuk bermurtad ? 

Serorang Ulama Muda Umno, Ahmad Fazrin Yahaya mendakwa anggota parlimen Beruas Datuk Ngeh Koo Ham dalam ucapannya telah meminta umat Islam di negara ini menghormati hak untuk bermurtad sekaligus mencetuskan perpecahan. 

 "Sebagai anggota parlimen, sepatutnya dia faham dengan jelas apa yang terkandung dalam Perlembagaan dan Malaysia sebagai sebuah negara Islam sudah pastinya tuntutan begini amat sensitif. Baca sepenuhnya  di sini 

Saya tidak pasti sejauh mana kebenaran dakwaan tersebut. Sebagai seorang yang mengaku ulama, sudah tentu tidak akan bercakap melalut atau membuat fitnah, terhadap orang lain walaupun keatas yang bukan Islam.

Tapi kerana kaitannya dengan Umno, dan Umno sangat sinonim dengan pembohongan , maka perlulah kita berasa sangsi dan tidak menelannya bulat-bulat. Tidak dinamakan Umno kalau tidak menipu!

 Saya telah merujuk dan meneliti kenyataan Ngeh Koo Ham melalui laporan Rocket Kini. Saya dapati tidak ada apa-apa pun ayat yang membawa maksud sebagaimana yang didakwa Ulama Muda Umno itu.

 Ngeh sekadar berpesan agar semua pihak menghormati Perlembagaan Persekutuan dalam menangani masalah perbezaan antara agama.

 Berbahas di Dewan Rakyat semalam, beliau mengulas beberapa isu antara-agama yang timbul pada tahun ini, seperti perebutan hak penjagaan anak dan tindakan ke atas Muslim bermazhab Syiah.

 Eloknya korang bacalah sendiri dari sumbernya di sini
Comments
3 Comments

3 comments :

Amuraria said...

biasa la ularmak kangkung ! ABU !

mansor said...

ulama UMNO sentiasa kata UMNO betol kalau tidak jadi bughah....

Anonymous said...

ulam mamak umnuuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...