JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, July 03, 2014

Ganas Sungguh Api Cinta Mu Itu.....

Lahore: Seorang gadis remaja telah mati terbakar selepas disimbah petrol dan dinyalakan api oleh seorang lelaki yang mahu mengahwininya tetapi telah ditolak.

  Sidra Shaukat, 18, berada di rumah bersendirian, tanpa ibu bapa ketika Fayyaz Aslam berusia 22 tahun memasuki rumahnya, menyimbah beliau dengan petrol dan menyalakan api, kata Mohammad Akram, seorang pegawai polis.

  "Dia dibawa ke hospital tempatan yang merujuk beliau ke hospital utama tetapi dia meninggal dunia sebelum sampai ke sana," kata Encik Akram.

 Encik Aslam telah ditangkap dan kes yang didaftarkan terhadapnya.

 "Budak lelaki itu mencintainya, telah masuk meminang untuk mengahwininya, tetapi telah ditolak oleh keluarganya," kata Encik Akram.

 Bapa wanita, Shaukat Ali, mengesahkan pembunuhan itu dan menuduh Encik Aslam mengganggu anak perempuannya.

 "Dia selalu mengganggu anak perempuan saya - semalam dia datang pada sebelah petang dan mengugut 'perkara buruk' akibatnya selepas kami memberitahunya supaya jangan datang lagi," kata Encik Ali.

 Ia adalah pembunuhan kedua kejam di wilayah Punjab Pakistan, dalam masa beberapa hari, selepas gadis berusia 17 tahun dan suaminya telah dibunuh oleh sekumpulan saudara mara kerana berkahwin tanpa restu mereka.

 Insiden terbaru berlaku pada hari Sabtu di sebuah kampung yang merupakan sebahagian daripada bandar Toba Tek Singh.

 Maafia Bibi, 17, dan suaminya berusia 31 tahun, Muhammad Sajjad telah dibunuh oleh bapa Bibi, dua bapa saudaranya, datuk dan ibu pada malam Khamis kerana berkahwin tanpa mendapat restu mereka di bandar Daska. ~ sumber : The Nation
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...