JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, July 13, 2014

Ambiga cabar Isma buktikan tuduhan Negaraku bertentangan dengan Islam

Datuk Ambiga Sreneevasan, salah seorang penaung gerakan baru ditubuhkan Negaraku, hairan dengan serangan Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) terhadap gabungan itu  selepas dilancarkan hari ini.

 Ambiga berkata kumpulan Islam itu sepatutnya mengeluarkan fakta untuk menyokong dakwaannya, selepas Presiden Isma Abdullah Zaik Abd Rahman menuduh Negaraku bertentangan dengan agama Islam sebagai agama persekutuan dan hak orang Melayu. Baca  di sini

 "Beliau perlu menjelaskan bagaimana yang begitu. Mengapa dia begitu gementar tentang gerakan (Negaraku) ?" Ambiga memberitahu The Malay Mail Online di mesej teks, merujuk kepada Abdullah.

 "Pergerakan itu adalah berdasarkan Perlembagaan Persekutuan, Perjanjian Malaysia dan Rukunegara. Apakah masalah dengan itu?" Tanyanya lagi.

Ambiga dan sasterawan negara, Datuk A. Samad Said, yang kedua-duanya sebelum ini  pengerusi bersama badan pemantau pilihan raya Bersih 2.0, melancarkan Negaraku awal hari ini.

Negaraku disahkan oleh lebih 60 kumpulan masyarakat sivil dan NGO. SUMBER
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Orang sakit jiwa mana mahu mengaku yang dia sakit jiwa ,cuba kita tanya orang gila nanti dia kata kita yang gila, bagitulah yang berlaku pada ketua ISMA ini,bila diminta fakta dia kata kita gila ,bila kita bagi fakta dia pun jadi gila ,dunia maknusia gila jenama publiksiti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...