GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Wednesday, July 23, 2014

BEKAS PANGLIMA AL-QAEDA: ISIS BEKERJA UNTUK CIA

oleh KURT NIMMO | INFOWARS.COM | 12 JULAI 2014

Nabil Na'eem, pengasas Jihad Demokratik Parti Islam dan bekas komander atas al-Qaeda, memberitahu pan-Arab stesen TV yang berpangkalan di Beirut al-Maydeen semua sekutu al-Qaeda semasa, termasuk ISIS, bekerja untuk CIA.

 "Apa yang saya ingin memberitahu anda, usaha semua negara-negara Islam, Sunni dan Syiah, mesti bergabung untuk menghapuskan kumpulan-kumpulan ini kerana kumpulan-kumpulan ini adalah kuku penjajahan di rantau ini," kata Na'eem.

 Na'eem berkata ISIS, kini IS atau Negara Islam, adalah sebahagian daripada neocon dan Israel "Clean Break" rancangan untuk balkanize Arab dan Islam Timur Tengah.

 Konflik ini direka untuk menjadikan "perang yang tidak berkesudahan" bahawa "menghabiskan sumber Arab dan wang, dan ia menghabiskan sumber Iran dan wangnya, seperti apa yang mereka lakukan semasa hari-hari Saddam di Iraq (dengan Iran)."

 Konflik ini akan merebak ke Arab Saudi dan monarki Teluk yang lain pada 2016, Na'eem meramalkan.

 Pada Jun ISIS berkata ia akan menyerang Arab Saudi. Beratus-ratus remaja Saudi telah berikrar untuk melancarkan jihad di tanah air mereka .


 "Insya Allah, kami akan membunuh mereka yang menyembah batu-batu di Mekah dan memusnahkan Kaabah. Orang pergi ke Mekah untuk menyentuh batu-batu, bukan untuk Allah," kata seorang ahli ISIS menulis  tweet pada 30 Jun.

 Kaabah adalah bangunan yang terletak di tengah-tengah masjid Islam yang paling suci, al-Masjid al-Haram, di Mekah, Arab Saudi.

 Na'eem berkata ia tidak sesuai untuk mencirikan IS dan kumpulan al-Qaeda sebagai orang Islam. Beliau berkata mereka adalah Takfiri, atau orang-orang kafir, yang tidak beragama.

 Pada tahun 2013, selepas al-Nusra di Syria berjanji setia kepada pemimpin al-Qaeda Ayman al-Zawahiri, Na'eem berkata kumpulan itu bekerja untuk CIA .

 "Saya secara peribadi percaya bahawa pemimpin Nusra Tentera (Mohammed al-Jawlani), yang menyatakan sokongan beliau untuk Ayman Al Zawahiri, adalah operatif CIA," katanya.

 Beliau mengenal pasti al-Zawahiri sebagai ejen berganda yang mengambil "arahan dari Amerika."

 Lihat wawancara TV al-Maydeen di bawah. Ia dijalankan dalam bahasa Arab dengan sarikata bahasa Inggeris.~Sumber


Comments
12 Comments

12 comments :

Anonymous said...

Dia ni syiah kot!

Alhusseyn Alhusseyn said...

Sheikh Nabeel Naiem, bukan sembarang an pejuang.Dia adalah mantan pengasas Organisasi Jihad & pakar dalam kumpulan Islam.Dia adalah lagenda dalam perjuangan gerakan Islam dunia.Siapa kita mahu menuduhnya yg bukan-bukan? Dia menyeru untuk perpaduan Islam - tak kira Sunni atau Syiah supaya tidak menjadi permainan catur Barat.

Anonymous said...

ITU kan fitnah.Cuba baca web rakyat Malaysia bersama revolusi Islam.

zayyid said...

saya juga tidak bersetuju dengan ISIS tapi Nabeel Naim juga bukanlah orang yang patut disokong, kerana dia juga nampaknya dah jadi salah satu buah catur Barat:

Baca di sini, dia menyokong Tamarod:
http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/0/73923/Egypt/Former-Jihadist-leader-plans-to-participate-in--Ju.aspx/

Juga di sini, dia menyokong as-sisi rampas kuasa:
http://www.egyptindependent.com/news/activists-claim-1-million-signatures-supporting-military-takeover

Alhusseyn Alhusseyn said...

Salam zayyid, saya setuju dgn kamu, Syeikh Naeem ni bersikap bermusuhan terhadap Ikhwanul Muslimin.Dia mengkafirkan Syed Qutb! Perlukan kajian lanjut mengenainya

otaklunyai said...

Puak Zionis dan sekutu besarnya tlah lama faham dgn kedudukan mereka jika berperang secara terus dgn Islam... mereka akan musnah... memang dasar perjuangan mereka adalah dgn menggunakan Islam yang dipesongkan untuk menentang Islam itu sendiri seperti apa yang berlaku sekarang melalui isis dan yg lain2 kumpulan Islam yg ekstrim untuk mewujudkan pertembungan dan pertentangan sesama Islam... Syiah kalu mengikut sejarah pun menjadi kuat dgn dokongan Zionis.. Wallahuaklam..

zayyid said...

salam alhusseyn.. terima kasih kerana berfikiran terbuka.. saya tak mahu panggil dia syeikh sbb dia takda kelulusan agama yang tinggi.. dengan sebab itu apa2 pendapatnya berkenaan jihad atau agama banyak ditolak, malah oleh pengikutnya sendiri.. untuk mengatakan dia lagenda pon tak tepat sebab pengaruhnya tidaklah sebesar mana..

Alhusseyn Alhusseyn said...

Salam Zayyid, sekali lagi saya menyokong pandangan kamu.Baru semak info di sini http://en.wikipedia.org/wiki/Nabil_Na'eem

Anonymous said...

kenapa mereka nak menghancurkan kaabah?jika kaabah menyebabkan syirik sudah tentu rasulullah saw dan para sahabat akan memusnahkannya.adakah isis lebih alim daripada nabi saw dan sahabat.
aku bimbang sekiranya isis adalah golongan khawarij yg ada disebutkan dalam hadis nabi saw.

Anonymous said...

pendedahan baru



Menurut laporan artikel situs veteranstoday, pada Senin, 04/08/14, berjudul "French Report ISIL Leader Mossad Agent" melaporkan bahwa, Emir dan Khalifah al-Baghdadi adalah agen Mossad terdidik dan terlahir dari seorang ayah dan ibu Yahudi asli.

Dalam laporan itu, nama asli Abu Bakr al-Baghdadi adalah "Simon Elliott".

"Elliot" adalah nama rekrutan Mossad Israel yang dilatih dalam bidang spionase dan perang psikologis untuk menghancurkan masyarakat Arab dan Islam.

Informasi ini bersumber dari bocoran kawat Edward Snowden dan diterbitkan oleh beberapa surat kabar dan situs ternama yang menyebutkan, emir "Negara Islam" Abu Bakr al-Baghdadi sudah sejak lama bekerja sama dengan US Secret Service, agen Inggris dan Israel untuk menciptakan sebuah organisasi yang mampu menarik elemen-elemen Takfiri ekstremis dari seluruh penjuru dunia, demikian menurut nukilan sumber Radio ajyal.com

Sumber lain menguatkan pernyataan ini yang dimuat di situs Egy-press sebagai berikut;

Dengan dukungan foto, media Iran menemukan identitas siapa sebenarnya identitas Emir Daish atau ISIS yang merupakan agen Zionis terlatih ini.

Menurut veterantoday, intelijen Iran berhasil menemukan identitas asli dari Emir Takfiri ISIS yang dikenal dengan nama Abu Bakr Al Baghdadi dengan nama asli Elliot Shimon. Elliot berperan sebagai agen rahasia Mossad dalam spionase Zionis. Nama palsu lainnya adalah Ibrahim bin Awad bin Ibrahim Al Al Badri Arradoui Hoseini.

Rencananya, Elliot masuk ke jantung militer termasuk juga sipil dari negara-negara yang dinyatakan sebagai ancaman bagi Israel untuk menghancurkannya dan mempermudah mencaplok sesudahnya yang kemudian pengambilalihan negara oleh Zionis di seluruh wilayah Timur Tengah dalam rangka membangun proyek Israel Raya atau Eretz Israel.

Untuk lebih jelas silahkan tengok video berikut ini. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6xFtMr1AnJw [[IT/Onh/Ass]
http://www.islamtimes.org/vdcce1q0e2bqxs8.5fa2.html

Anonymous said...

All Baghdad I CIA? Osama b Laden CIA? Mana otak kalian? Ada shj penentang Islam label mcm2, zionistlah, kwarij LA, spy org x sokong..Musuh para mujahidin takkan membenarkan. Malahan akan Cuba sedaya upaya menyesatkan. So, gunalah ilmu tanpa dipengaruhi media bar at dan media syiah yg sesat Dan menyesatkan..

Anonymous said...

Semakin binggung pusing tujuh keliling. Entah mana betul mana tidak. Semuanya tanda tanya....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...