JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, July 07, 2014

Muhyiddin Yassin bungkam ditempelak


KUALA LUMPUR, 7 Julai - Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, Dr P. Ramasamy telah mencabar Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk "membawa 13 Mei" selepas Timbalan Perdana Menteri itu dilaporkan memberi amaran bahawa berulangnya rusuhan kaum tahun 1969 tidak boleh diketepikan .

 Berkata bahawa rakyat Malaysia secara umumnya tidak ingin melihat berulangnya  pertempuran maut antara etnik, ahli parlimen Pulau Pinang itu mengkritik pemimpin "tidak bertanggungjawab" kerana menyemai ketegangan agama dan kaum yang kini menghangatkan negara ini.

 "MIC mungkin takut, Gerakan mungkin takut, MCA mungkin takut, tetapi saya memberitahu anda, jika anda ingin membawa 13 Mei, anda bawalah ia," 

Ramasamy memberitahu sidang akhbar di sini semalam.

 "Jangan cakap. Sepanjang masa bercakap 13 Mei, 13 Mei. Bawa-lah 13 Mei. Anda mulakan 13 Mei. Ini akan menjadi kali pertama kerajaan memulakan 13 Mei. Anda fikir apa? Anda fikir kita takut ah? "Katanya.

 Muhyiddin, yang juga Timbalan Presiden Umno, dilaporkan berkata pada Jumaat bahawa berulangnya rusuhan kaum 13 Mei boleh berlaku jika masyarakat etnik di negara ini terus mengkritik satu sama lain.Baca sepenuhnya di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...