JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, July 18, 2014

Pesawat MAS ditemui terbakar di timur Ukraine


MOSCOW (Reuters) - Sebuah pesawat Malaysia gagal untuk memasuki ruang udara Rusia dijangka pada hari Khamis dan didapati terbakar di atas tanah di timur Ukraine, sumber penerbangan memberitahu Reuters.

 Malaysia Airlines dan Kementerian Pengangkutan Malaysia berkata pada hari Khamis mereka tidak mempunyai maklumat tentang mana-mana pesawat yang mungkin telah terhempas di Ukraine.

 Agensi berita Interfax Rusia berkata sebuah pesawat penumpang Malaysia dengan 295 orang di atas kapal itu terhempas di Ukraine berhampiran sempadan Rusia. 

Sementara itu Malaysia Airlines telah mengeluarkan satu kenyataan mengenai MH17 yang dilaporkan ditembak jatuh di timur Ukraine. Kenyataan penuh seperti berikut:

 "Malaysia Airlines mengesahkan ia telah menerima pemberitahuan daripada Ukraine ATC bahawa ia telah terputus hubungan dengan penerbangan MH17 pada 1415 (GMT) pada 30km dari Tamak waypoint, kira-kira 50km dari sempadan Rusia-Ukraine.

 "Penerbangan MH17 beroperasi pada Boeing 777 berlepas Amsterdam pada 12:15 (waktu tempatan Amsterdam) dan dianggarkan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada 6.10 pagi (waktu tempatan Malaysia) pada hari berikutnya. Penerbangan itu membawa 280 penumpang dan 15 krew di atas kapal . "
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...