JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, July 03, 2014

Siapakah sebenarnya yang memalukan Malaysia di mata dunia ? Nak salahkan Anwar juga?


KUALA LUMPUR, 3 Julai - Kerajaan telah menuduh de facto ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim cuba untuk memburuk-burukkan reputasi negara dengan mendakwa bahawa Malaysia telah mengendalikan kes yang melibatkan duta junior dituduh melakukan serangan seksual di New Zealand dengan cara yang tidak betul.

 "Dakwaan Anwar Ibrahim dalam satu temu bual dengan media New Zealand bahawa terdapat usaha 'cover up' itu adalah jelas palsu," kata satu kenyataan yang dikeluarkan kerajaan lewat malam semalam. Baca di sini 

Tetapi, ini apa? Boleh tak siapa-siapa tolong jelaskan? 


(1) Suruhanjaya Tinggi mencadangkan menghantarnya
 dan keluarganya balik pada Khamis 22 Mei, 2014 ,
 1.15 p.m dengan MH 130. 
(2) Harap pertimbangkan merahsiakan semua maklumat 
berkaitan perkara tersebut dan tarik semula semua
 tuduhan keatas Rizalman Bin Ismail
 Muhammad Rizalman, 32 tahun ditahan polis New Zealand pada  Mei atas tuduhan cubaan pecah rumah dan serangan seksual keatas wanita berusia 21 tahun.

 Dia didakwa di sebuah mahkamah New Zealand sehari kemudian kerana pecah rumah dan serangan dengan niat untuk melakukan rogol, dengan mahkamah memberikan perintah melindungi identitinya. Perintah itu ditarik balik kemudian.

 Surat diplomatik Suruhanjaya Tinggi Malaysia kepada Kementerian Luar Negeri dan Perdagangan New Zealand, jelas menunjukkan bahawa Malaysia sebenarnya telah menggunakan imuniti diplomatik  untuk membawa Muhammad Rizalman kembali ke Malaysia dan cuba merayu supaya mempertimbangkan agar kes tersebut di 'cover-up' 

Siapakah sebenarnya yang memalukan Malaysia di mata dunia nih? Nak salahkan Anwar juga? Kah! Kah! Kah! Memang lawaklah Malaysia nih!

Comments
5 Comments

5 comments :

Amuraria said...

para menteri mangkuk-mangkuk kangkung ingat rakyat malaysia ni spesis belaan NFC ka ! satu malaya dah tau kelentongan & penyelewengan yang banyak ada dalam diperingkat atasan pemerintah negara ! ABU !

Anonymous said...

Memang ramai Pemimpin bee end memang suka buat lawak... Tapi pada masa sama kebas duit rakyat.

Anonymous said...

lawak serius ni..agen CIA bersepah cari penjenayah Kazakhstan Daniyar menantu PM..
NZ siap havoc satu dunia sekor penjenayah lari ke Malaysia guna imuniti diplomat..
awek Mongol Altantuya sampai sekarang masih dipercayai Putrajaya meletupkan diri sendiri pasal kes tak setel2..
bapak lembu NFC masih lagi duk kondo yg dah jual balik di Singapura..Syukur Malaysia masih aman..tak perang..hohoho..

Anonymous said...

SEMUA SALAH ANWAR.HARI PERISAI TERBALIK PUN SALAH ANWAR.CINA BETINA KAKI PORNO TU MASUK ISLAM PUN SALAH ANWAR PKFZ PUN SALAH ANWAR PANDA PUN SALAH ANWAR TEROWONG JERLUS KAT BUKIT BINTANG PUN SALAH ANWAR,KAPAL SELAM PUN SALAH ANWAR ALTANTUYA KENA BOM PUN SALAH ANWAR LEMBU PUN SALAH ANWAR,KES IC SABAH PUN SALAH ANWAR.SINGAPURA JUAL PAD CINA CILAKA PUN SALAH ANWAR.NAK KENCING NAK BERAK PUN SALAH ANWAR.SUDAH SUDAH LAH PENGKHIANAT NEGARA SERTA CELAKA CELAKA KAMI CUMA DOAKAN SEMOGA KAMU SEMUA YANG BERTANGUNGJAWAP DIATAS PENGKHIANATAN DAN MENGSONGLAP DANA NEGARA SERTA CELAKA CELAKA YANG MENGKHIANAT ORANG ORANG ORANG MELAYU AKAN DILAKHANAT OLEH ALLAH YANG MAHA BESAR HINGGA KETURUNANYA AMIN

Anonymous said...

Bodoh ke, bangang ke, semuanya untung kat depa. Puak puak nie sememangnya bodoh,laknat,celaka dan segala apa yang kotor serta jijik, adalah puak puak nie. Tapi adakah mereka boleh merasa terkesan dengan label label sebegitu? Tak rasanya.Manusia kalau hari hari menghidu bau taik, akan terlupa bagainmana rasanya bau harum. Hanya doa yang mampu merubah segalanya, pengharapan pada Allah jangan sesekali putus. Doakan mereka sedar dan berubah. Tapi kalau hanya bala dan laknat Allah yang mampu menyedarkan mereka, biarlah mereka ditimpa dengan bala yang maha pedih hingga lenyap keturunan mereka sebagaimana yang pernah ditimpakan kepada golongan terdahulu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...