JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, July 08, 2014

Tok Guru hanya tidur...

Kerana terlalu taksub, para pengikutnya telah menyimpan mayat Tok Guru mereka di dalam freezer selama enam bulan. 

Para pengikutnya percaya Tok Guru mereka hanya "tidur" dan percaya dia adalah "hidup" secara rohani dan baru sahaja pergi ke dalam keadaan meditasi mendalam pada "saluran untuk kesedaran diri".

 Doktor mengatakan bahawa Shri Ashutosh Maharaj, yang berada dalam lingkungan 70-an dan mempunyai kekayaan £ 100million, mengalami serangan jantung maut selepas mengadu sakit dada pada bulan Januari.

 Tetapi pengikut-pengikutnya pada "Ashram" di bandar Punjab Jalandhar enggan melepaskan tubuhnya untuk pembakaran mayat enam bulan lalu.

  Salah seorang berkata: "Ini adalah sesuatu yang luar biasa. Sains perubatan tidak memahami perkara-perkara seperti sains yoga.

 "Dia tidak mati. Kekudusan-Nya akan kembali ke kehidupan sebaik sahaja dia merasakan ia adalah masa yang betul.

 "Kami akan mengekalkan badannya sehingga itu."

 Satu lagi menambah: "Beliau memberi jaminan kepada kita dia akan kembali."


 Tok Guru itu adalah ketua Divya Jyoti Jagrati Sansthan (Cahaya Ilahi Kebangkitan Misi) yang mempunyai lebih daripada 30 juta pengikut dikhaskan untuk mencapai "keamanan dunia".

 Kumpulan itu memiliki hartanah di seluruh India, Amerika Syarikat, Amerika Selatan, Australia, Timur Tengah dan Eropah, termasuk Britain.

  Tetapi sekarang saudara mara Tok Guru itu, yang telah berkahwin dan mempunyai seorang anak lelaki berusia 40 tahun, mendakwa pengikut Tok Guru hanya cuba mahu mengekalkan kawalan harta peninggalanya.

 Jadi mereka telah meminta mahkamah untuk menyiasat dan memerintahkan pelepasan badannya untuk pembakaran mayat.SUMBER
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...