JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, August 14, 2014

Isu MB Selangor : Apa kata Mat Sabu, Khalid Samad dan Mujahid Yusof Rawa....


Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata, "Bagaimana kita (PAS) boleh menyokong Khalid apabila beliau tidak lagi dalam PKR?". 

"Beliau adalah seorang menteri besar Bebas sekarang. Tak ada isu lagi untuk kita menyokong Khalid," katanya ketika ditemui di Pulau Pinang hari ini.

Untuk ini, Mohamad, yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu , berkata, "Sudah pasti kita bersama dengan Pakatan." 

 "Ia adalah wajib bagi kita untuk bersama Pakatan. Kita tidak boleh lari daripada ini. 

 "Kita akan rugi jika kita berpecah dari Pakatan," katanya, merujuk kepada kerjasama dimanfaatkan dengan sekutunya DAP dan PKR terutamanya semasa pilihan raya kecil sejak 2008.

 "Ada pendapat peribadi tertentu yang mengatakan sebaliknya tetapi itu masih pendapat peribadi mereka, kepimpinan adalah komited kepada Pakatan," katanya di sini

PAS SUDAH BERI CUKUP MASA KPD KHALID

Sementara itu MP PAS Khalid Samad berkata parti itu sudah memberi masa secukupnya untuk Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim berundur.

“Beliau tidak setia pada Pakatan Rakyat dan apabila (Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin) menyokongnya tanpa belah bagi, menyebabkan timbul lebih banyak tanda tanya.

 “Jadi, walau (PKR dan DAP) marah dan cuba menekan PAS agar membuat keputusan lebih awal, saya percaya perkembangan yang berlaku kini akan membantu kami membuat keputusan yang betul,” katanya dalam satu sidang media di sini 


Siapa Khalid? Mengapa dia begitu istimewa?

 Sebelum ini, Mujahid Yusof Rawa, seorang AJK PAS Pusat telah berkata, "Menukar seorang MB adalah satu biasa. Mungkin akan ada lebih banyak kes-kes atau cabaran seumpama itu pada masa akan datang. Malah, parti itu tidak memerlukan sebab untuk mengeluarkan Khalid. Ia adalah dalam kuasa parti itu untuk melakukannya. 

 "Siapa Khalid? Mengapa dia begitu istimewa? Kita telah melihat Menteri Besar datang dan pergi. Ia tidak boleh dianggap sebagai sesuatu yang istimewa atau mengejutkan," katanya di sini
Comments
7 Comments

7 comments :

Anonymous said...

trio yg hebat
inilah pahlawan yg akan melawan golongan UG didalam PAS

Anonymous said...

Jawapan pemimpin yang mendengar denyutan nadi akar umbi.

Bukan seperti puak2 UG yang gelojoh dan jauh dari keringat penyokong setia di bawah.

Buang segera pemimpin seperti Zuhdi dan Nor Azli Musa.

Haji Jamaludin Haji Ariffin said...

Dengan Nama Allah SWT
Kekata Mat Sabu di anggap keramat??? Ha..Ha.. Ha.. lucu sungguh .Selepas bertanding di luar kawasan Negeri Kelantan sehingga kini kesemua kawasan pilihanraya yang di tandingi oleh mAt Sabu kesemua kalah teruk . Ini bermakna Mat Sabu di lihat rakyat orang yang tak boleh di jadikan pemimpin , hanya di mintai rakyat sebagai penghibur lara di pentas ceramahnya. Oleh kerana Mat Sabu di beri jawatan oleh Lim Guan Eng ( Ketua Menteri Pulau Pinang ) seolah olah beliau termakan budi sehingga kan lupa dasar dasar perlembagaan PAS.Apakah orang ini ( Mat Sabu) kekatanya boleh di jadikan panduan oleh oleh ADUN ADUN PAS Selangor ???
YB Khalid Samad pun sama orang yang hanya pandai melalak di Parlimen tapi bersifat derhaka kepada Sultan Selangor . Orang yang cari makan di Selangor tapi kuat menderhaka kepada Sultan Selangor . Apakah kekata YB Khalid Samad nak di jadikan kamus oleh ADUN ADUN PAS SELANGOR????
Saudara Mujahid Yusof Rawa , ini lagi seorang ahli PAS yang tak sedar diri ? saya cukup malas nak komen si mamat ni . Lebih kuah dari sudu bila buka mulut.alhamdulilah di negeri Kelantan dapat di takbir dengan baik oleh PAS tanpa Mat Sabu , Khalid Samad dan Mujahid Yusof Rawa

Anonymous said...

Kalau berani keluar kenyataan kenapa tidak berani menahan ahli EXCO sendiri yang dibawah kawal selia kita dari menghadiri mesyuarat EXCO yang dibuat oleh TSKI ini menunjukkan pemimpin PAS talam dua muka ,dulu asyik mengatakan pada UMNO bila berdepan dengan bukan Islam tentan Hudud gila-gila tapi bila berdepan dengan orang melayu yang separuh islam mereka menyokong PAS untuk hukum Hudud,jadi ini telah berlaku kepada pemimpin PAS negeri Selangor,.

Anonymous said...

kalau pas bergabung dgn umno, jelas melayu telah merampas kuasa drpd rakyat yg telah memilih PR dlm PRU13. org cina dan india akan merasa tertipu oleh org melayu islam. bgmana PAS mencanangkan yg al-sisi merampas kuasa drpd morsi di mesir sedangkan kita melakukan perkara yg sama di selangor?

Amuraria said...

SYABAS TUAN TUAN ,LAWAN TETAP LAWAN ,BIARKAN SI LUNCAI TERJUN DALAM TAIK! ABU !

Anonymous said...

Tn Haji Jamaluddin.......

Tn Haji ini pastinya pengundi saluran 2 yang sentiasa memenangkan UMNO untuk menderitakan rakyat selama 5 tahu di setiap PRU. Untuk pengetahuan Tn Haji, generasi muda sekarang sekiranya tidak mampu untuk menjatuh UMNO di setiap PRU, maka mereka akan mendoakan individu seperti Tn Haji ini akan segera menemui Allah (mampus cepat) supaya peluang untuk UMNO mendapatkan majoriti tidak kesempaian dengan ketiadaan si "Tua Bodoh" yang bercakap ikut lubang kentut dan berak ikut mulut seperti Tn Haji ini. Harapan saya supaya anak cucu Tn Haji ini akan terus taat dan menyembah taat kepada Sultan dan tidak seperti kami yang sentiasa merasakan wujudnya golongan itu hanya untuk kepentingan politik UMNO.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...