JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, August 25, 2014

Kisah spenda yang terlondeh ...

Hmm...Baru ku tahu spenda siapa 
yang bau hangit sangat nih!

KRONOLOGI MUSTAFA ALI

 ●17hb Ogos 2014
 ■10 pagi. Mesyuarat JKPP bersetuju
 1. DS Wan Azizah
 2. Azmin

■4 petang. Majlis Pimpinan PR bersetuju selepas Azmin menarik diri:
 1. DS Wan Azizah kekal.
 2. Pimpinan juga bersetuju 3 peguam dari ketiga-tiga parti membuat surat untuk menyatakan sokongan kepada Wan Azizah sebagai MB untuk di hantar kepada Sultan Selangor.

 ●22hb Ogos 2014.
 ☆Mustafa Ali (U Turn) enggan menandatangani surat yg di buat Peguam ke tiga-tiga parti.

☆Malangnya telah berlaku perjumpaan Presiden PAS TG Hj Hadi dengan Timbalan Presiden PKR Azmin untuk memujuk Azmin bersetuju membentuk Kerajaan Perpaduan:
 PAS (13) + TSKI + AZMIN + 3 Orang PKR Lompat = 18 Orang

 Baki Yang seterusnya datang dari mana..?

Telah wujud pakatan di dalam kelam iaitu tambahan dari BN(12) JUMLAH KESELURUHAN9 18 + 12 = 30

Pakatan Kerajaan Perpaduan di yakini dapat di bentuk bersama-sama dengan Azmin.

1. Azmin di berikan masa menanti selama 6 bulan untuk TSKI menghabiskan tempoh pemerintahan sebagai MB di Selangor.

2. Azmin akan mengambil alih selepas 6 bulan sebagai MB Selangor.

3.Azmin yang mempunyai sentimen peribadi dengan TSKI akhirnya memaklumkan kepada Pimpinan PKR pertemuan beliau dengan TG Hj Hadi. RAHSIA TERBONGKAR.

4. Mesyuarat JKPP di cipta khas pada 25 Ogos 2014, Isnin untuk sekali membuat U TURN keatas perjanjian yang telah di buat.

5. Segala perancangan ini di atur oleh Mustafa Ali.

PERSOLAN WALA'. 

KEPADA SIAPA SEBENARNYA WALA'..?

 Ketua dan yang mengetuai misi ini ialah:

 1. Mustafa Ali. (Ketua Perancang)
 2. TG Hj Hadi. (Pengikut Rancangan)
 3. Dr Samsuri SETPOL Presiden (Pengikut Rancangan)

A. Sedarkah ahli-ahli PAS dan PIMPINAN PAS yang sebenar-benar mengatur rancangan ialah Mustafa Ali. 

 Setiausaha Agung PAS yang bukannya Ulama. Beliau telah mempergunakan Presiden sebagai mencatur bagi kerja politik ini.

 B. Beliau ialah Bekas Ketua Pemuda PAS 1978 yang pernah mengemudikan Pemuda bersama TG Hj Hadi yang pada ketika itu AJK beliau. TG Hadi masih mengguna pakai Mustafa Ali sebagai orang yang pernah menjadi Ketua beliau suatu ketika dahulu.

 C. Presiden hanya mengikut cakap Mustafa Ali sehinggakan beberapa kes yang telah di kenal pasti.

 i). Pemerintahan PAS Terengganu. Kesemuanya di lakukan oleh Mustafa Ali sehinggakan Terengganu terlepas ketangan BN 2004. Pencaturan politik Mustafa Ali menguasai keadaaan. Bukan TG Hj Hadi yang menjadi Menteri Besar tetapi Mustafa Ali yang mengawal pentadbiran.

 ii). Pencaturan politik Perak juga berlaku sehingga Kerajaan Perak tumbang di tangan BN

 iii). Tanyalah kepada orang-orang yang terlibat di dalam kemelut di Kedah. Siapakah yang terlibat di peringkat pusat sehinggakan kemelut Kedah gagal di tandatangani? Mustafa Ali juga sebagai pencatur sehingga kecundang kerajaan PAS Kedah.

 iv). Kes Selangor selaku isu terkini. Mustafa Ali kini cuba menjuarai politik PAS dengan membuat percaturan keatas Presiden PAS sehinggakan politik Selangor menjadi kelam kabut.

 D. Perlukah kita wala' kepada pencatur politik buat Presiden yang di belakangnya Mustafa Ali selaku penyusun bidak-bidak catur.

 E. Ahli dan Penyokong PAS harus sedar hakikat politik dalaman PAS pada ketika ini. Kelicikan Mustafa Ali mesti di hentikan.

 F. Semenjak Tahun 1978~ 2014 (36 Tahun). Mustafa Ali masih kekal bergayut sebagai Dewan Harian tanpa gagal.

G. Pengarah Pilihanraya PAS Pusat di tubuhkan hanya untuk memasukkan Mustafa Ali sebagai Ahli Dewan Harian. Bukankah kuat pegangan politik beliau di dalam PAS Pusat..?

H. Politik beliau sentiasa segar (Ever Green) kebelakangan ini apabila mempergunakan Presiden untuk sebarang percaturan.

I. Politik Mustafa Ali seperti juga politik Marwan Al Hakam. Sentiasa kekal berselindung sepanjang zaman.

 SIAPAKAH MARWAN AL HAKAM....??

 1. Pernah di lantik sebagai Gabenor Madinah zaman pemerintahan Saidina Ustman Al Affan.

 2. Pencatur politik zaman Saidina Ustman sehingga berlaku kekalutan politik pada ketika itu yang akhirnya berakhir dengan kematian Khalifah.

 3. Di antara pencatur yang terlibat sehingga tercetusnya Peperangan Jamal.

 4. Pencaturan politiknya yang sentiasa di lihat Ever Green berjaya mengambil alih Tanpuk Pemerintahan Kerajaan Khalifah Bani Umaiyah 623H~685H.

 5. Jawatan Khalifah akhirnya berjaya di serahkan kepada anaknya iaitu Abdul Malik Bin Marwan.

 6. Politik Marwan yang licik telah menyebabkan beliau mampu bertahan dari zaman Saidina Ustman Al Affan menjadi khalifah sehinggalah beliau sendiri menguasai tampuk pemerintahan Khalifah Kerajaan Bani Umaiyah. Puluhan tahun menjadi pencatur politik sehingga meletakkan beliau di atas singgah sana.

 KESIMPULAN :

 Poiltik Mustafa Ali harus di hentikan serta merta jika ingin melihat Pakatan Rakyat berjaya mengemudikan perjalanan ke Putra Jaya.

Pakatan Rakyat yang berkecamuk pada ketika ini ialah hasil usaha Mustafa Ali yang telah mempergunakan Presiden PAS demi survival politiknya. ~ Nie Feng Rakyat Bangkit
Comments
13 Comments

13 comments :

Anonymous said...

Memang Presiden Pas HANYA LAH PATUNG HIDUP YANG BANGANG DAN JADI PAK TURUT.TERMAKAN BUDI ATAS HASIL KERJA BUSUK SETOPA ALI

Anonymous said...

Biasalah orang tua yang dah monopus mana mampu nk urus parti besar dan ahli yang terdiri pelbagai latarbelakang. Itu yang berbelit belit tu, hari ni lain, esok lain.

abuamir said...

Perjuangan dan WALA ahli utk menegakkan Islam digunakan oleh segelintir pemimpin utk mengejar jawatan serta kuasa utk peribadi & org sekeliling. Kita sama2 berdoa agar jemaah Islam diselamatkan dari pemimpin yg mengejar habuan dunia. Semoga Allah SWT hancurkan perancangan jahat mereka dan selamatkan jemaah kita.

Semoga Allah SWT singkirkan mereka dari jemaah demi menjaga maruah perjuangan Islam.

Amuraria said...

astaga ! ubah insan ini jika benar gerombolan 'UG' ! ABU !

Libang Libu said...

Syeikh,

Mustapa ni stim nak jadi Tuan Presideng ka?

Anonymous said...

klu mcm ni punya politik pas, aku rasa kalu terjadi pilihanraya negeri selangor, aku boikot. baik aku duduk di rumah dan tunggu keputusan BN ambil alih selangor.

Anonymous said...

We were misinformed. Do the correct path. والله يعلم ونحن تمسك بالولاء ما هزا؟.

Anonymous said...

Ingatkan najib sahaja yang Flip Flop tetapi PAS pun Flip Flop juga

Anonymous said...

Kejayaan Task Force 2010 untuk membawa PAS ke dalam BN semakin teserlah. PAS akan bersama BN dalam GE14. Beberapa jawatan menteri akan ditawarkan kepada PAS.

Anonymous said...

Mcm sial kau nie bloger..blogger celaka yg menjahanamkn..prasan mcm bgs sgt..! Puii

Anonymous said...

Woiiii blogger mangkuk oi..aphal kau nak slh kn pas plak..jelas2 pas mintak nama lain slain dari azizah..yg Degil pkr ttp nk 1 nama saja dijadi kn calon..adakah ko rasa sultan akan stuju klu azizah dinamakan? ?? Sudah pasti akan di tolak..silap2 akan di bubar dun...ko ingt kami nk undi pkr lg stelah hurt hara negeri sel pkr bt...majoriti rkyat atas pagar yg undi pkr sblm nie dh x caya dgn pkr...dlm keadaan situasi negeri tgh aman damai tiba2 nk bt pilihanraya lg...rkyat pn mnyampah klu nk pg mengundi sbb krisis dlaman parti pkr yg umnooo tue blogger prasan bgs oii..

Anonymous said...

Tebal jugak spenda Tapa ni rupanya. Tapi tu laa ramai ahli yg wala' sangat pada pemimpin. Sepatutnya wala' pada dasar parti.

Anonymous said...

Patut lah Hj Hadi Awang jadi MB terengganu satu penggal jer, Rakyat bagi peluang nak tengok kecekapan tadbir negeri. Tapi tenyata Bodoh Bebal dan Dunggu. Ulamak mulut celupar. Ulamak pil kuda . buat tuduhan tanpa 4 orang saksi.. CHISS ULAMAK TAIK KUCING.. sekarang nk rancang UG selangor.. mampus tak kan jadi.. BODOH !!! Harap serban jer besar tapi otak kecik sangat2...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...