JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, August 04, 2014

Pengundi di Malaysia mengundi parti bukan undi individu

"Dalam keputusan MPP sebelum ini, dan perjumpaan dengan ketua cabang, semua menyokong sebulat suara. Ketika nak dibuat pengundian keputusan, ia tak perlu kerana semua sokong sebulat suara. 
 "Sepatutnya ahli hanya bawa keluar keputusan parti sahaja," kata beliau.Baca sepenuhnya  di sini  
 Pengundi di Malaysia mengundi parti bukan undi individu. Keputusan parti perlu diikuti jika tidak bersetuju keluar parti. 

 Mandat telah diberi kepada PKR untuk melantik Menteri Besar Selangor maka Majlis Pimpinan Pusat (MPP) diberi kuasa penuh mecalonkan MB yang mereka fikir terlayak.

Rakan-rakan gabungan dalam PR , melalui MPPR akan merestui siapa sahaja yang dipilih oleh PKR.

Pada 21hb Julai lalu , PKR telah memutuskan untuk menukar MB kerana merasakan Khalid sudah hilang kelayakan dan memutuskan Wan Azizah adalah calon yang terlayak untuk kerusi MB Selangor buat masa kini.

PAS belum memberikan kata putus samada bersetuju untuk merestui pertukaran tersebut dan hanya akan membuat pendirian setelah bermesyuarat pada Ogos 10, 2014.

Namun, TGHA telah membuat kenyataan media terlebih awal mengenai isu tersebut.

Pada saya, samada TGHA membantah atau bersetuju, itu bukanlah isunya. Beliau tidak sepatutnya membuat kenyataan sebelum PAS Pusat bermesyuarat untuk menetapkan pendirian.

Apabila Mat Sabu  dan Mahfuz Omar menjelaskan bahawa kenyataan TGHA itu bukan pendirian parti, sebaliknya  adalah pendirian peribadinya sendiri, ada pulak yang marah kepada mereka berdua. Ha! Ha! Ha! Ini tentu salah Anwar! 

Majlis Presiden Pakatan Rakyat (MPPR) perlu berhati-hati dalam membuat ketetapan samada bersetuju atau tidak menukar MB.

Rakyat perlu diberitahu kenapa perlu menukar Khalid dan digantikan dengan Wan Azizah.

Rakyat akan ubah jika MB tidak mempunyai kepintaran memimpin kerajaan dan dapat memenuhi hasrat rakyat Selangor.

PR akan menjadi sejarah di Selangor dalam PRU-14 nanti sebagaimana yang telah berlaku di Kedah di PRU akan datang.
Comments
1 Comments

1 comment :

Putra IJ80 said...

Ooppsss..jgn lupa Kelantan pun akan jadi sejarah pda PRU 14 nanti..kita telah lihat byk hal yg menyumbang kearah itu..wpn kita sdy hakikat nya akn terjadi bgitu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...