JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, August 03, 2014

Surat Terbuka buat Pimpinan Tertinggi dan Pendukung Pakatan Rakyat

Salam Syawwal.. di Pagi Juma'at Yang Mulia.....
(kira2nya.. Sebuah Surat Terbuka buat Pimpinan Tertinggi dan Pendukung Pakatan Rakyat)

 Apa pun faktor2 sebab-punca rentetan "Kebrentakan Dalaman" sehingga Pakatan Rakyat sedang mengalami fenomena "Self- Destruct Mode" yang berpotensi membawa kpd "Berakhirnya Koalisi-Muafakat Politik" ini, Pimpinan Tertinggi mesti segera menangani serta mengelakkan kesudahan Perpecahan ini.

 Sangat malang sekiranya Pakatan Rakyat berakhir di sini kerana umum mengetahui bahawa inilah hanyasanya wadah yang menjadi harapan Rakyat untuk mampu menyemak-imbang serta menggugat keangkuhan serta kebobrokan penguasa Umno-BN dalam tadbir-urus negara serta PRU ke-14 akan datang.

 Berpada-padalah Sdra2ku bahkan sebaiknya "Segera Hentikan" dalam "Menyerang serta Menembak Sesama Sendiri" kerana Sdra sedang ditertawakan oleh seteru politik kita yang bertepuk-sorak serta mempergiat mengadu-dombakan bagi meretakkan lagi keutuhan serta perpaduan Pakatan Rakyat kini.

 Wajah2 Sdra di dada-dada akhbar mereka di muka depan! Anih mengapa mereka memberi ruang kepada Sdra..Ya..segera sedar dan insaflah....ruang diberi justeru kerana Sdra menembak sesama sendiri...Malang!

 Rakyat mengharapkan Sdra sementara Sdra asyik bercakaran dan ditanggapi sebagai memperjuangkan kepentingan kelompok masing-masing dan bukan mengutamakan Kemaslahatan Rakyat dan Kepentingan negara! Itulah Persepsi Rakyat kini.....mungkin Sdra tidak setuju....dan Sdra punya hujjah yang kukuh....Ya..semua kita merasakan punya hujjah yang kukuh.... 

Ayuh Sdra2ku bangun dari Keasyikan dan "Perangkap Kitaran Ganas" yang memusnahkan ini.. dengan setiap orang kita berteriak "Cukup Lah Kehancuran Pakatan Rakyat ini"...("Enuf is Enuf of Destroying Pakatan Rakyat!).

Segerakan Majlis Presiden Pakatan Rakyat bersidang untuk "Menghentikan Kemusnahan" ini ("Arrest the Self-Destruction")..tanpa semestinya menunggu melepasi 10 Ogos bagi mengurus tuntutan krisis yang ganas ini...

10 hari adalah terlalu lama dalam politik dan media UBN saban masa memporak-perandakan serta merobek kesepaduan muafakat politik yang kita bina selama ini! Dikatakan hanya.. "Divine Intervention" mampu untuk Menyelamatkan Pakatan Rakyat....Namun Sdra juga tahu...AlLah tidak akan merubah nasib kita kecuali kita sendiri yang mahu merubahnya...

Maka jadilah Sdra2 Pimpinan Tertinggi sendiri, pertama-tamanya.. sebahagian dari "balatentera AlLah" yang bertindak menjadi "Anasir Penyelamat" dalam kemelut ujian getir ini...Kalau benar-benar Sdra2 masih ingat .."Tuntutan Kepimpinan" adalah pertama-tamanya ..."Menyatukan Hati2 Pejuang"... (Taalluf Al-Quluub) dan bukan sebaliknya memecah-belah keutuhan kesepaduan organisasi...

Kalau tidak... Sejarah akan menghukum Sdra2 Pimpinan sebagai yang Mengizinkan Pakatan Rakyat Berpecah dan juga sekaligus ditanggapi.. Sdra2 Pimpinanlah yang mencetuskan Kemelut dan Krisis kali ini! Sekali lagi ini adalah Persepsi Rakyat....mungkin boleh saja kita nafikan.. 

Semoga-moga Rintihan dan Syakawa (Pengaduan) yang dititipkan pada dinihari ini mendapat empati dan respons positif Saff Pimpinan Majlis Presiden Pakatan Rakyat dan semua Pimpinan Pakatan Rakyat di semua peringkat di seluruh negara.

 Ya AlLah...Telah ku lunaskan Tanggungjawabku menegur Pimpinan Tertinggi Muafakat Politik ini..yang masih ku tanggapi "Tahaaluf Siyasi" yang punya kemuliaannya di sisiMu....bagi "Menegakkan Keadilan dan Membenteras Segala Kezaliman" ....Juzuk penting dari SyariatMu Ya AlLah!

 AlLahu Musta'an.... wa AlLahu Maa Aqulu Wakil!

 Dr Dzulkefly Ahmad
Pandangan Peribadi (mungkin ada yg mengecam saya kerana tidak mengikut saluran komunikasi), seorang AJK PAS Pusat dan Ahli Sekretariat Pakatan Rakyat.
 5 Syawwal 1435H...1 Ogos 2014. SUMBER
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Saya penyokong PAS atas dasar halatuju yg dibawa PR. Saya sokong kenyataan Dr Dzulkefly. Tapi kalau semua pemimpin PR wat kuca...ambo dok ngundi sapa mati doh PR atau PAS...

Anonymous said...

Kalau yg kata bengong kpd pimpinan...apa patut buat

Anonymous said...

semua yg berlaku membuatkan kami meluat dgn PR. cukuplah. lepas ni fikir banyak kali nak balik mengundi PRU 15. Semua pentingkan kuasa, wang dan pangkat tanpa fikir halal haram. Sama saje dgn BN.

tungkaran hati.blogspot said...

Semoga dengan beberapa isyarat ini, PAS dapat membebaskan diri dari cengkaman DAP-PKR...!
Ingatlah perjuangan PAS bukan untuk DAP-PKR ataupun Putrajaya !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...