JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, August 09, 2014

Tu dia! Mengaku pakar pulak dah!

Hishammuddin berkata beliau sendiri secara peribadi dan berdasarkan pengalaman dan pengetahuannya sebagai Menteri Pertahanan turut yakin pesawat MH17 ditembak menggunakan peluru berpandu BUK.

Betulkah Menteri ini ada pengalaman dan pengetahuan untuk buat dakwaan tersebut? 

MK melaporkan :

Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Hussein menafikan laporan tersebar di media sosial yang mendakwa pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 ditembak jatuh oleh pesawat pejuang.

 Beliau berkata, sebaliknya hasil risikan dan bukti dikumpulkan daripada penemuan serpihan pesawat malang itu jelas menunjukkan ia ditembak jatuh menggunakan peluru berpandu yang dilancarkan dari darat ke udara.

 "Berdasarkan risikan tentera dan bukti sebahagian serpihan pesawat yang kita temui, tidak mungkin peluru yang digunakan dari udara ke udara tetapi dari darat ke udara.

 "Sama ada ia milik Ukraine atau milik pihak pemisah yang dibekalkan oleh pihak Rusia, peluru itu mesti dari BUK System dan hal ini tidak dapat dinafikan oleh pihak Eropah, NATO (Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara) mahupun Rusia". Baca lagi  di sini

sebahagian Boeing M17 yang ditembak jatuh  kira-kira satu meter 
persegi dengan lubang ternganga di tengah, dikelilingi oleh 
lubang-lubang kecil dan jelas tanda terbakar .
Tetapi beberapa penganalisis perisikan di Amerika Syarikat telah membuat kesimpulan bahawa penerbangan Malaysia Airlines MH17 telah ditembak jatuh oleh peluru berpandu udara-ke-udara dan bahawa kerajaan Ukraine mempunyai kaitan dengannya.

 Ini menguatkan teori terbaru muncul yang didalilkan oleh penyiasat tempatan yang Boeing 777-200 telah dilumpuhkan oleh peluru berpandu udara-ke-udara dan kemudiannya menyelesaikan serangan dengan tembakan meriam dari seorang pejuang yang telah membayangi sewaktu ia menjunam ke bumi.

 Dalam satu laporan memberatkan bertarikh Ogos 3, bertajuk "Penerbangan 17 Tembak-Down Syif Senario", wartawan Associated Press  Robert Parry berkata, "beberapa sumber perisikan AS telah membuat kesimpulan bahawa pemberontak dan Rusia kemungkinan besar tidak bersalah dan yang ternyata  tentera kerajaan Ukraine adalah untuk persalahkan. " Pendedahan baru ini telah dipaparkan di Global Research, penyelidikan dan media organisasi bebas.Beberapa artikel Global Reseach mengenai M17 :


Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

lidah kontot dah bersura

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...