JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, September 13, 2014

Mohon Diusulkan Dalam Muktamar Supaya LUHAM Dibubarkan

SILA BACA LAPORAN LAPORAN SANUSI DI SINI
Oleh: inderasipejuang
Buat apa lagi untuk ada nya LUJNAH UNDANG-UNDANG DAN HAK ASASI MANUSIA (LUHAM), jika Peranan nya hanya sekadar untuk Menjadi Peguam kepada Pemimpin PAS yang dituduh di Mahkamah. Sedangkan untuk Mentafsir Perlembagaan PAS mengikut apa yang diketahui oleh LUHAM pun dikatakan TIDAK LAYAK melainkan Majlis Syura Ulama' (MSU) dan Presiden PAS serta yang sama Selera dengan nya.

 Jelas lagi Bersuluh bahawa LUHAM yang dianggotai oleh Para Peguam yang Boleh dan Mampu Mentafsirkan Perlembagaan Negara tetapi dikatakan Tidak Layak untuk Mentafsirkan Perlembagaan PAS, apa lagi guna nya Ujud LUHAM didalam PAS jika sudah ada MSU yang Lebih Arif untuk Mentafsirkan Perlembagaan PAS. Tak kan LUHAM hanya Ujud untuk menjadi Peguam kepada Pemimpin PAS.

 Jika hanya untuk menjadi Peguam kepada Pemimpin PAS yang didakwa di Mahkamah, mulai sekarang Disarankan supaya MSU yang lebih ARIF berkaitan Perlembagaan PAS menjadi Peguam bila saja ada Pendakwaan dikenakan terhadap Pemimpin-Pemimpin PAS. Tiada Gunanya LUHAM Ujud jika hanya untuk Mentafsirkan Perlembagaan PAS Mengikut SELERA Tekak Segelintir Pemimpin PAS.

 Adalah sesuatu yang Mendukacitakan setiap kali dibangkitkan berkaitan Perlembagaan maka setiap kali jugalah dikatakan PAS mengikut Al-Qur'an, Hadis, Ijmak Ulama' dan Qias oleh yang disebelah MSU. Sedangkan apa terjadi adalah sebaliknya dengan Membelakangkan Persetujuan yang dibuat dalam SYURA (Masyuarat), Menuduh Orang Tanpa Bukti dan lebih DASYAT lagi Menikam Kawan Dari Belakang.

 Mungkin betul jika ada yang Mengatakan bahawa Kemelut Krisis Menteri Besar (MB) Negeri Selangor adalah DIMULAKAN oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR), namun WAJARKAH segelintir Pemimpin Parti PAS turut sama Menambahkan PERISA supaya Krisis boleh bertambah Sukar untuk diselesaikan. Apakah Segelintir Pemimpin PAS mahu mengikut Jejak Langkah Pemimpin PKR dengan Memanjangkan Krisis.

 Hari ini SEJARAH telah Tercipta dengan Muktamatnya Perjanjian Air diantara Kerajaan Negeri Selangor dengan Kerajaan Pusat dibawah seorang Menteri Besar (MB) BEBAS, dimana dikatakan Perjanjian tersebut telah Menjimatkan Pemegang Saham iaitu Rakyat Negeri Selangor sebanyak 2 Billion lebih. Betul ke apa yang dikatakan oleh MB Bebas tersebut atau hanya Sembang Kencang. Tanpa menyertakan Butir-Butir Perjanjian atau dalam kata lain hanya Sesedap Mulut MB Bebas tersebut sahaja yang menyebutnya, juga Perjanjian tersebut walaupun bernilai Berbillion Ringgit namun tiada seorang Exco Kerajaan Negeri Selangor dari ADUN PAS yang turut serta didalam Perjanjian tersebut. Jadi apa Peranan ADUN-ADUN PAS yang masih menjadi Exco Kerajaan Negeri.

 Jangan diingat apabila seseorang itu bergelar Ulama' maka seseorang tersebut TAHU dan PANDAI segala nya di atas Dunia ini, Sejarah telah Mengatakan di mana Kerajaan Negara Islam ANDALUSIA yang kini di panggil SEPANYOL boleh RUNTUH akibat dari Salah Takbir Pemimpin nya. Mustahil Kerajaan Andalusia dimasa tersebut tidak ada Ulama'-Ulama' di dalam nya. Wallahualam... Takbir... Takbir... Takbir Mohon Diusulkan Dalam Muktamar Supaya LUHAM Dibubarkan Dan Perananya Diambil Oleh MSU

 hemmmmm..... apabila ahli menegur maka ianya dikatakan seperti anak tidak menghormati bapa... satu perumpamaan yang kurang tepat kerana anak dan bapa punya pertalian darah yang tidak putus sampai ke akhirat. namun ahli dan ketua adalah dalam satu jemaah yang datang dan pergi... kah kah kah!."

Comments
8 Comments

8 comments :

Anonymous said...

hadi awang kena saman 2 juta
apa kata kalau dia bela diri dia sendiri
adil rasanya.. kan dia pemimpin hebat

Anonymous said...

Biarlah depa cerita dulu nak buat macam mana sebahagian depa tidak ada asas undang2 langsung kalau adapun depa berasa depa lebih tau. Cuma lainkali JUHAM tidak boleh bagi guaman percuma kat depa ni. Depa jual apa saja. Depa kepong tok guru sampai tak boleh lari dah. Eloklah tok sah jawab.

Anonymous said...

Nabi dididik oleh Allah swt sebab tu baginda bijak semua perkara walaupun tak sekolah. Org lain nak tahu semua perkara kena belajor. Jibril tak dtg ngajor. Jgn rasa bila kita ustaz pakej lengkap mcm Nabi. Ramai yg buka computer pun tak reti. Taksub kah kah kah

Anonymous said...

Bukan sahaja bubarkan LUHAM tapi usulkan pecat semua ahli Profesional Pas.Biar yang tinggakl dalam Pas adalah ulamak serban berlilit tebal.sebab otaknya beku.tak pandai berkawan dengan manusia lain.

Ritchie Blackmore said...

Semuanya jd sampah bila keluar dari mulut sanusi.Punaisehat ostat yg meruyupkan sebuah ngri pakatan rakyat.Gua sbgai anak kedah sgt kuciwa dgn kegagalan pas kedah semasa tadbir negeri.Apa lancau pun talak!!!!Asyik ceria untung balak je puak sanusi nih.

Anonymous said...

Bubar la. After all, PAS IS NOT FOR ALL. Menang dgn sokongan bukan Melayu dah pandai tunjuk autokratik. Kalau dapat memerintah, lebai-lebai muda ni lebih jahat dari UMNO gamaknya. PAS jadi macam pekida dah la. Main politik pintu belakang

Anonymous said...

PAS IS NOT FOR ALL. Boleh terfikir nak bubar LUHAM, macam ada gaya lebai-lebai muda PAS akan jadi lebih jahat dari UMNO kalau dapat memerintah negara. Bahaya buat deal dgn manusia2 macam ni.

Anonymous said...

alhusseyn cepat la kamu masuk pasma boleh jadi pemimpin tertinggi. kalau nasib baik dapat jadi calon pru 14. ha ha ha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...