JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, September 17, 2014

Ulama PAS tuntut tindakan terhadap pengkritik, desak agenda Islam

Reaksi bersemangat daripada ahli-ahli Pemuda PAS dalam Muktamar Pemuda 
PAS ke-55 yang berlangsung di Kota Tinggi, Johor,hari ini. Mereka menuntut tindakan terhadap pihak yang mengkritik Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan kuasa Majlis Syura. – Gambar MI oleh Nazir Sufari, 17 September, 2014.
OLEH SHERIDAN MAHAVERA
Published: 17 September 2014

 Sayap konservatif Ulama PAS hari ini menuntut tindakan terhadap pihak yang mengkritik Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan kuasa Majlis Syura, semasa krisis menteri besar Selangor yang semakin memuncak.

 Dewan Ulama juga mahu PAS ‎mendapatkan jaminan daripada sekutu Pakatan Rakyat (PR) agar membolehkan parti itu melaksanakan agenda Islam seperti Undang-undang Syariah Kanun Keseksaan, hudud.

 Semua tuntutan itu adalah antara dua usul yang diterima pada muktamar Pemuda PAS ini.9 Usul mengenai disiplin juga dibangkitkan terhadap dua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) PAS di Selangor yang mengingkari keputusan parti dalam isu menteri besar Selangor.

Dua Adun berkenaan, Saari Sungib (HuluKlang) dan Hasnul Baharuddin (Morib), mengatasi keputusan Jawatankuasa Pusat parti bulan lalu berhubung pendirian PAS mengenai status Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

 Saari dan Hasnul menyertai 28 Adun Selangor lain bagi menyokongan Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail untuk mengambil alih tampuk pemerintahan negeri daripada Khalid. – 17 September, 2014.
 MENYUSUL LAGI - SUMBER
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

mak oii busuk bona kontut org PAS kali ni

bunbinban said...

yg buat fitnah pasal pil kuda, komunis xde plak dgr nak kena tindakan tatatertib. Bkn fitnah besar dosanya dan besar mudaratnya pada umat manusia. Kebal benor org tu dari dosa gamaknya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...