JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, October 02, 2014

Berita yang merimaskan Hj Hadi dan menantunya...

MP gesa Azmin kaji jawatan abang Raja Petra

MP Kuala Langat menggesa Menteri Besar Selangor, Azmin Ali agar mengkaji semula kedudukan abang kepada penulis blog Raja Petra Kamaruddin - Raja Idris – dalam beberapa syarikat berkaitan kerajaan negeri (GLC) dengan prestasi yang didakwa kurang memberangsangkan.

 Abdullah Sani (bawah) membuat cadangan itu sewaktu menggesa Azmin menyemak semula prestasi-prestasi GLC negeri yang tidak menunjukkan prestasi yang baik kebelakangan ini.

 Beliau mengambil contoh penutupan Hotel Quality Shah Alam di bawah Kumpulan Darul Ehsan dan prestasi kewangan Kumpulan perangsang yang menurutnya berada dalam keadaan kurang memuaskan.

 Raja Idris, 60 tahun, seorang warga British adalah pengerusi Kumpulan Perangsang Selangor Bhd (KPSB) dan Kumpulan Hartanah Selangor Bhd (KHSB), serta perunding eksekutif merangkap penasihat Kumpulan Darul Ehsan Bhd (KDEB). "Saya melihat latar belakang ini termasuklah kedudukan Yang Mulia Raja Idris jika perlu, dikaji semula kedudukan beliau untuk mengangkat martabat Selangor," katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR.

 Pelantikan Raja Idris ke dalam GLC negeri pada tahun 2012 turut mencuri perhatian pemimpin-pemimpin BN Selangor yang mempertikaikan tindakan kerajaan negeri melantik seorang warganegara asing untuk mengetuai GLC.

 Raja Idris pada masa itu mempertahankan pelantikannya atas alasan beliau adalah seorang kerabat diraja Selangor dan pelantikannya diperkenan oleh sultan Selangor.SUMBER
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Sewaktu memberi watikah perlantikkan kepada MB baharu iaitu Azmin Ali, Sutan ada membisikkan ke telinga Azmin berbunyi "beta tiada masalah melantik kamu sebagai MB, tetapi kamu perlu mengekalkan Idris Kamaruddin sebagai Boss di Perangsang". Lalu Azmin kata, beres TuangKu, tiada masalah. Walhal Azmin pun tahu kecenderungan politik Sutan tu. Bila dah dapat MB, mampus gi lah aku nak buat apa pun, takkan Sutan nak suruh letak jawatan pula. Kalau nak berpolitik sila masuk bertanding di PRU......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...