JERUSALEM

JERUSALEM
SOLIDARITI BERSAMA PALESTIN

Thursday, October 02, 2014

Rakaman perbualan Ustaz Samseng ugut Safwan Anang

ABANG LONG FADIL. Bila ostad ni bangga claim dirinya sebagai Abang Long Fadil dengan merujuk filem lakonan Zizan Razak aku tak pasti sama ada dia benar benar mewarsi watak Zizan Razak dalam filem tersebut atau dia memang tak tahu apa apa pun tentang filem tersebut.

 Filem Abang Long Fadil sebenarnya adalah kesinambungan dari filem KL Gangster yang di komidikan.

 Mengisahkan Fadil yang berangan angan hendak menjadi abang besar dalam gangster.

 Seperti wataknya dalam filem KL Gangster yang hanya berani jika Malik ada bersama samanya dalam filem ini juga fadil yang kebetulan di angkat menjadi abang long kerana membunuh abang long kawasan tersebut. Kisah yang sebenarnya Fadil bukanlah membunuh abang long tersebut tapi kebetulan di ketika Abang Long tersebut hendak memukul Fadil dia telah di serang sakit jantung dan mati di situ.

 Pengikut abang long tersebut yang baru tiba di situ menyangkakan Fadil lah yang membunuh boss mereka lalu dia di angkat mengantikan boss mereka.

Fadil bukanlah seorang yang berani tetapi beliau sentiasa di bayangi dengan bayang bayang Malik yang ketika itu berada di penjara. Hidupnya sebagai abang long hanyalah angan angan di samping di belakangnya ada seorang pemuda yang bernama Adam.

Perbualan Samseng Kampung Dusun mengugut 
dan mengherdik Safwan Anang

Maka adalah tidak di ketahui mengapa ostad ini claim dirinya adalah Abang Long fadil dengan menjadikan poster filem ini sebagai kebanggaannya.

 Ada dua perkara saja.

1- Ostad ni memang pelawak macam watak Zizan dalam filem ni
2- Ostad ni tak tau apa apa pun....
Comments
8 Comments

8 comments :

sizzly7761 said...

Ini bukan ustaz tapi si CELAKA yang berserban dan tidak berakhlak dan lebih teruk dari beruk matyeh! Ugut budak bolehla wei.... macam kimaknya je! Macam ni ke tarbiah ulamak?

C++ said...

Bhai Al-Husseyn...

Bekap dier saper bhai .... hahaha... kalo tak Hadi Awang.... Hahaha...

Anonymous said...

puak macam ni la ramai dalam geng UG, ingat PAS makbapak depa punya, baru kenal pas setahun jagung dah nok tunjuk samseng, badan j ebesor tapi pengecut nak mampus, PAS patut buang jer manusia lahanat ni kalau pas benar2 berjuang untuk ISLAM, perangai tak gambarkan islam lasung

Amuraria said...

samseng kampung dusun kot ? ABU & lawan gengster pro 'UG' sampai mati !

Anonymous said...

Ini tanda ulama PAS sudah diresapi oleh agen UMNO

Anonymous said...

Tak payah nafikan..... semenjak kes MB Selangor, ramai yang dah mual dengan PAS. Ahli-ahli yang perangaimya macam ostad ne elok disingkirkan awal-awal bagi mengelakkan PAS diboikot dalam PRU15
nanti. Harus diingat pengundi yang memangkah PAS bukan kerana sukakan ulamak sahaja tetapi lebih kepada AEU.

bat8 said...

Tuan

Gejala-gejala negatif seperti ini bukan amal Islam. Ia juga tidak boleh ada didalam PAS sebagai s3buah jamaah. Pusing tang manapun ianya tetap ditolak oleh Islam.

Ia mengambarkan kegagalan atau terhentinya tarbiah PAS sekarangbyang satu masa sebelum TGHH jadi Presiden begitu efektif melahirkan, pertama, peribadi-peribadi Islam yang berjuang dengan segala kudrat yang ada didalam PAS kerana m3ngharap keredhaan Allah dan Rasulnya.

Sekarang semuanya hancur lebur setelah TGHH mengambilalih kepimpinan PAS pada tahun 2002 dari Almarhum Ustaz Fadhil Noor. Dalam masa 13 tahun kepimpinan TGHH, PAS telah hancur lebur seperti kita lihat hari ini kerana kegagalan kepimpinan TGHH sendiri. Beliau gagal menjadi pemimpin PAS yang berwibawa.

Dialah driver utama PAS,bukan orang lain. 12 tahun bukan satu jangkamasa pendek bagi seseorang pemimpin. Ia adalah masa yang begitu lama dimana seseorang pemimpin itu boleh membawa partinya lebih cemerlang dari pencapaian pemimpin terdahulu. Ia juga adalah masa yang cukup untuk menghancurkan partinya secara total!

Yang kita boleh lihat hari ini, TGHH telah berjaya menghancurkan PAS sendiri walaupun tidak secara total, tetapi cukup parah - kerana b3liau gagal dalam kepimpinan s3bagai Presiden PAS.

JALAN TERBAIK IALAH TGHH MELEPASKAN JAWATAN PRESIDEN PAS SECARA SUKARELA!

abuamir said...

Ust samseng ni kebanyakannya belajar tak berapa pandai tetapi pergi mesir atau belajar agama kat pondok2, bila dah berstatus ustaz pun perangai macam budak2 nakal. Tetapi bukan semua ust macam itu tetapi segelintir aje menyebabkan nama semua ust terpalit.

Ust macam ni sama juga dgn ust yg dok sokong kerajaan, tamak harta dunia dan jawatan. Gunakan agama utk kepentingan keduniaan. Kpd ust2 ni harap muhasabahlah diri, jgn bersifat munafik. Ingat surga & neraka tu bukan milik sesiapa tetapi milik Allah, hanya Allah yg tentukan.Jgn memandai kononnya boleh selamatkan sesiapa dari masuk neraka sedangkan kita pun belum tentu selamat.

Sesiapa yg rasa umno tu lagi Islam & melayu sila masuk umno.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...