JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, December 26, 2014

Habislah Nyawa PAS.....tangguh lagi!

Nampaknya sidang khas Dun Kelantan pada 29 Disember ini untuk meminda Kanun Jenayah Syariah II 1993 berkemungkinan akan ditangguhkan kepada tarikh lain susulan bandar Kota Bharu sudah dinaiki air beberapa hari lalu.

Saya tidak pasti kenyataan Setiausaha PAS kali ini boleh dipakai atau tidak? Ramai yang keliru, siapa yang lebih berkuasa MSU atau JKPP?

Walau apa pun yang menariknya ialah dibahagian akhir kenyataan Mustafa Ali yang menyebut :
Dalam pada itu, Mustafa berkata lagi, Pas Pusat juga akan menangguhkan taklimat khas mengenai pindaan draf Kanun Jenayah Syariah II oleh Kerajaan Negeri Kelantan yang dijadualkan pada Ahad ini. 


"Penangguhan itu dibuat memandangkan ramai pimpinan Pas kemungkinan tidak dapat hadir kerana terlibat membantu mangsa banjir. "Secara rasminya, perjumpaan pada 28 Disember ini ditangguhkan kepada satu tarikh yang akan diumumkan kemudian," katanya lagi di sini
Korang perasan tak yang peliknya? "...Pas Pusat juga akan menangguhkan taklimat khas mengenai pindaan draf Kanun Jenayah Syariah II oleh Kerajaan Negeri Kelantan yang dijadualkan pada Ahad ini ..."

Bukankah sebelum ini, Dr Zuhdi telah menyanggah kenyataan JKPP  bahawa mereka tidak pernah bersetuju untuk membawa Rang Undang-undang Persendirian Kelantan berkaitan hudud ke parlimen?Percanggahan tersebut kini ternyata apa yang didakwa oleh JKPP itu adalah benar, bahawa JKPP sendiri tidak tahu menahu apa sebernarnya pindaan yg nak dibentangkan tersebut. Ianya misteri seperti mana kelaku Hj Hadi dulu ketika menghantar nama cadangan perlantikan MB Selangor... pekerjaan biasa bagi kaum UG!

 Macam mana nak dapat persetujuan JKPP apabila hanya pada 28 Disember inilah Kelantan baru bercadang nak bagi briefing kepada JKPP? Aku difahamkan Adun-adun Kelantan sendiri pun tak mendapat maklumat yang jelas mengenainya. Bendanya pun baru dicetak....nak percaya dengan maklumat ini terserahlah. Hanya mereka yg terlibat mengetahuinya perkara ini.

Inilah buktinya pembohongan dan tidak cukup bersedianya Kelantan dengan pindaan draf tersebut. Apakah sudah pasti JKPP akan hanya jadi rubberstamp sahaja? Bukankah sepatutnya sekurang-kurangnya mereka diberikan masa yang lebih selesa untuk mengkajinya?


Maklumat yang saya dapati bahawa pindaan draf Kanun Jenayah Syariah II oleh Kerajaan Negeri Kelantan tidak terlibat apa-apa pun dengan hukum Hudud seumpama kerat tangan ...Tapi puak-puak UG ni sengaja nak buat havoc dan mensensasikan isu Hudud. Waima ianya hanyalah beberapa pindaan tambahan hukuman yang telah sedia ada.Motif utamanya ialah mahukan Pakatan Rakyat berpecah.


Itu sebabnya maka puak Kelantan UG merahsiakannya dari pengetahuan JKPP dan hanya bercadang mendedahkannya pada 28 Disember....Jahat puak UG nih
Comments
12 Comments

12 comments :

Anonymous said...

errmmm...menarik!

hussyen pak tongko said...

Sama jahatnya dengan tuan punya blog ini....

Anonymous said...

BANGANG R MU NI ORANG SIBUK BANJIR KO SIBUK POLITIK..BANGAN ABADI

Amuraria said...

tak pa tok pa boleh naik sampan pi mesyuaat pasal hudud :) ABU jangan lupa juga lawan geng pro 'ug' kah kah kah !

Boley Jalan said...

Pasai bangang mu kena tanyo mb dan tmb mu, bakpo nok bersidang hal hudud, katonyo, pd 29hb ni. Elok benar mu kato bengong kat mb/ tmb kelantan ni, ko aku nak kato......."Mat Yakop & nikamar mu dua ore ni BENGONG MACE BEROK!" Ore tengoh banjir ni bakpo mu nok politik pulok!

mohd shahran said...

sIAPA YANG POLITIKKAN BANGANG..yang bawa isu ni PAS. Tgh sibuk2 banjir sigila nik amar cakap 29ni nk bntng.. so ???Pas akan kalah sebab dipimpin oleh bangang dan bodoh yang berserban serta pengikut yang memBABI buta ..Nampak mcam alim tapi perangai hodoh

5sal said...

nak cam na pas sekarang dah ramai nak nakhoda.ikut suka ja nak kelua statement.yang nak jadi nakhoda tu semua geng UG/GU.geng pro duk tunggu dan lihat sapa yang kena.orang duk kalut ngan air bah tim mb duk kalut nak bentang rang undung2 hudud.tak nak komen lebih2 nanti macai2 wala'UG/GU meroyan pulak!lepaih habis musibah ni bentang lah sampai terbalik dunia ni lantak hangpa la.jangan lah nak jadi juara waktu2 begini.mana nak dulukan mangsa2 air bah, ka hudud dulu?

Salahuddin Almalizi said...

28hb - Taklimat khas
29hb - Sidang Khas
Baik x buat taklimat... terus buat sidang... geng2 ni ulama, ustaz, hafidz dll tapi mereka lupa pd Allah swt. Mereka baru merancang... Allah swt tlh ada rancangan... sesungguhnya rencana Allah swt itu yng terbaik...

Ritchie Blackmore said...

Cantik sungguh bahasa ahli jamaah islam Pas ni....

nazam said...

Cikgu ALI .bila mu hendak sedar diri?bertaubatlah .insaflah sebelum malsikat maut datang menjemput.tulislah perkara yg positif Dan maaruf.usah timbulkan fitnah yg sedang tidur.peganglah ajaran ayat bertolong atas dasar kebaikan Dan taqwa.Dan jangan kamu bertolong atas dosa Dan permusuhan. Al maidah4.jangan sampai kebaikanmu Allah batal kan dgn sebab hasad dengki Dan sikap permusuhan yg melampau.umur semakin tua,gunakan Saki baki yg Ada untuk tambsh pahala bukan dosa dgn cara menyuburkan rasa benci sesama manusia apatahlagi sesame jemaah.awak sudah jauh menyimpang Dari tatacara hidup Islam....and a sebenarnya sedang menambah does.....nauzubillah.tulisanmu dibaca oranglain.kalau ukhuwwah Dan rasa kasih sayang tidak mengapa INI rasa benci Dan permusuhan yg diikuti oleh puakmu.Jangan krn kebencianmu kepada sesuatu puak menyebabkan kamu melampaui batas.Dan berlaku tidal adil.....ALLAHUAKBAR.TOLONG SIARKAN KALAU YAQIN DGN KEBENARAN...WALAUPUN PAHIT....

nazam said...

WAHAI CIKGU ALI KAMU AKAN MATI SEDIKIT MASA LAGI.SUDAH DAN BERHENTILAH MENYEBARKAN KOMEN YG MENGUNDANG RASA MARAH DAN PERMUSUHAN SERTA KEBENCIAN SESAMA AHLI JAMAAH DAN UMAT ISLAM.NANTI KAMU AKAN DISOAL APA YG KAMU TULISKAN DAN AKIBAT DARINYA....AKU SUDAH SAMPAIKAN....BERHENTILAH ....BERTAUBATLAH ....BERALIHLAH KEPADA TULISAN YG MEMBAWA KASIH SAYANG MAHABBAH DAN JAUH DARI KEBENCIAN DAN RASA MARAH YG TIADA BERTEPI YA ALLAH LIMPAHKAN KAMI KEBAIKAN DAN PELUANG UNTUK BERTAUBAT SEBELUM SAKARATUL MAUT.....

Anonymous said...

Mu la bangang.. dah mu dok sibok banjir.. mu dok gi bace blog nie wat mnatang gape.. bangang nate berok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...