JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, December 03, 2014

Sungguh jijik dan meloyakan!

Dua Komen dari seorang pembaca : 

 Hamzah Mohammad · University of Malaya ~ Podah! Jangan PAS UG spt Umno mau memperbodohkan rakyat. Yang benar2 menyelamatkan Krjn PR di Sgor adalah 2 Adun PAS bernama Saari Sungib dan Hasnul Burhanuddin yg sekarang telah digantung dari keahlian oleh PAS setlh dituduh menjadi barua PKR. Selain itu, Exco2 dari PAS UG telah meluluskan 2.6 juta untuk 6 kktgn TSKI dan juga 6 expat untuk Air S'gor dgn gaji £25K s.b seorg. Patutnya PAS diberi 2 Exco saja dan ini pun kpd Saari dan Hasnul.

 Hamzah Mohammad · University of Malaya ~ Tak de jaminan Puak UG di dalam PAS tidak akan mencuba lagi tuk mnubuhkn UG di S'gor. Mgkin Iskandar sedar DAP mengesyakki UG akan cuba sekali lagi dgn mnyalahguna kuasa Timb Speaker sewaktu Speaker tidak hadir dan krn itu mahu jwtn Tim Speaker 11. Kenyataan Iskandar ini agaknya untuk menangkis syak DAP itu.

 Aku sendiri pun benar-benar berasa loya tekak aku bila membaca artikel berikut. Tak tahu malukah Iskandar Samad dan 3 rakan sewaktunya tuh?

PAS S'gor: Kami tersentap tapi tak dendam

 PAS Selangor mengakui parti itu tersentap dengan tekanan dan tohmahan sewaktu krisis menteri besar negeri itu tetapi tidak akan berdendam dan akan terus komited bersama Pakatan Rakyat.

 Walaupun krisis itu telah berlalu, Pesuruhjaya PAS Iskandar Samad mahu Pakatan Rakyat memandang ke hadapan bagi memastikan gabungan pembangkang itu terus kukuh dan Selangor akan terus dipertahankan.

 "Walaupun terpaksa menghadapi tekanan dan tohmahan PAS telah memilih untuk kekal di dalam kerajaan ketika krisis tersebut semata-mata untuk memastikan Umno dan Barisan Nasional tidak dapat mengambil alih pentadbiran kerajaan negeri melalui pintu belakang.

 "Jika PAS tidak melakukannya maka belum tentu kerajaan di Selangor hari ini adalah Kerajaan Pakatan Rakyat.

 "Sama ada pengorbanan PAS itu dihargai atau sebaliknya ada tidak penting. Sejarah akan menilai segala tindakan kita. Yang penting Selangor terus diterajui oleh Pakatan Rakyat," katanya.

 Iskandar berkata pihaknya akan terus komited bersama Pakatan atas dasar hormat menghormati hak dan merai perbezaan pandangan supaya berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dengan setiap parti yang menanggotainya.

 Exco Selangor dan ADUN Cempaka itu berkata demikian dalam satu kenyataan sempena sambutan ulangtahun parti Islam itu ke-63. ~ SUMBER
Comments
2 Comments

2 comments :

Amuraria said...

memang puak pro 'UG' tiada maruah & harga diri, jadi pengkhianat pulak tu ! ABU !

Anonymous said...

rasmi padi, semakin berisi semakin tunduk. rasmi hadi, semakin berumur semakin bongok. semakin tua semakin merapu.

puak2 ini tidak lagi mendokong apa yang pernah mereka katakan dulu. mungkin mereka lupa ataupun hanya lakonan untuk habuan duniawi.

sepatutnya mereka lebih arif makna zalim didalam Islam dan lebih tau akan ancaman Allah swt keatas orang2 yang zalim.

mungkin mereka beritjihad bahawa apa yang mereka lakukan itu adalah benar. kalau salahpun dapat satu pahala.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...