JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, January 06, 2015

Akal anak burung yang bengap

Kalau bab Umno PAS, Nik Boddow ni memang akan cepat menyambutnya... 

Kelmarin dulu Dr Mohd Zuhdi. Kali ini disambut pula oleh Nik Boddow.Esok lusa akan ada lagi kepala bapak UG yang akan bersuara... Mungkin al-Tantawi .....Ulasan aku sama dgn apa yang  di sini

Memang hingar bangar bila puak UG saling menyalak bersahut-sahutan.....

 Tapi yang menarik perhatian aku mengenai kenyataan Nik Boddow kali ini ialah mengenai cadangannya : 
 Beliau turut meminta semua pihak agar tidak saling menu­ding jari termasuk menggunakan media sosial untuk menyalahkan antara satu sama lain tentang punca banjir besar yang melanda Kelantan. - Baca penuh di sini
Cuba korang bandingkan dengan cadangan Cina kafiaq yang bukan faqeh berbanding dengan puak-puak UG yang mengaku faqeh. Skop mereka lebih luas, tidak sesempit akal anak burung Nik Boddow yang hanya nampak balak, Umno dan PAS sahaja. 

LKS mencadangkan :

 1) Penubuhan Jawatankuasa bertindak BN dan Pakatan  Rakyat.(Bukan sekadar      PAS dan Umno)
 2) Pengisytiharaan Darurat Bencana
 3) Gandakan  sumbangan bantuan RM500 juta  
 4)  Menangguhkan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) 
                   
Perhatikan kenyataan yang berjiwa rakyat berikut :


K'jaan digesa tubuh JK banjir BN-Pakatan

DAP mencadangkan penubuhan sebuah jawatankuasa bertindak BN dan Pakatan Rakyat bagi menangani masalah banjir besar yang melanda beberapa negeri di Malaysia.

 Pemimpin popular DAP Lim Kit Siang berkata, pembentukan jawatankuasa itu akan merasmikan usaha penghantaran bekalan makanan kedua-dua pihak, yang sudah berjalan di negeri-negeri dilanda banjir.

 Anggota parlimen Gelang Patah itu berkata, beliau menyampaikan cadangan itu kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak melalui e-mel semalam, bersama beberap lagi cadangan lain.

 Cadangan lain, katanya, termasuk pengisytiharan darurat bencana, mengadakan sidang khas parlimen dan membentuk suruhanjaya siasatan diraja bagi menyiasat punca banjir.

 DAP juga mencadangkan supaya bantuan RM500 juta untuk pemulihan kawasan banjir digandakan.

 Lim berkata, sidang parlimen itu juga boleh membincangkan berhubung sama ada Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) boleh ditangguhkan supaya tidak membebankan mangsa banjir. Sumber
Comments
3 Comments

3 comments :

anak selangor said...

Nak tergelak pulak dgn nama Nik Boddow....hahaha tp mmg sesuai dgn gelaran tu...

Anonymous said...

Memang sedia maklum tentang tahap pemikiran mamat Abduh ni.Tidak perlu dipertikaikan lagi,macamana terlantiknya seorang yang singkat menilai,cetek berfikir serta memberi ulasan yang ala kadar adanya menjadi pemimpin bagi satu kerusi Parlimen?

Anonymous said...

Makin bercelaru puak2 UG ini menbuat ulasan..sudah2lah tu pengudi sedang mermahatikan tindak tanduk kumpulan UG ini...jgn ada niat nak berbaik dgn puak2 umno ini..sejarah telah mengajar kita menjadi lebih matang....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...