JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, January 29, 2015

Hj Hadi adalah Barua dan broker UG yang sebenarnya


 Komplot telah lama bermula....beriya-iya sungguh Hj Hadi mempertahankan Khalid Ibrahim selepas pertemuan diatas ini.

 Khalid Ibrahim satelah dipecat keahliannya oleh PKR, sekali gus dia telah kehilangan sokongan 28 Adun PR (13 PKR + 15 DAP= 28).


 Teknikalnya, Khalid juga sepatutnya turut kehilangan sokongan dari 15 Adun PAS kerana Khalid kini bukan ahli dari mana-mana parti gabungan PR!


 Tetapi PAS terus menyokong Khalid! Presiden PAS berkeras tetap mahukan Khalid sebagai MB walaupun Khalid bukan lagi ahli dari mana-mana parti dalam gabungan Pakatan Rakyat. Ketika ini timbul cerita tidak resmi, Khalid akan masuk PAS.....tetapi ianya segera dinafikan.


 Maka Khalid terus mempertahankan kerusi MB Selangor kerana sokongan PAS yang hanya mempunyai 15 kerusi. 

 Apakah dengan hanya sokongan 15 Adun PAS itu Khalid mampu untuk terus kekal sebagai MB? 


 Tentunya tidak, melainkan mendapat sokongan ‘darurat’ dari 12 Adun Umno pula. Dan Umno Selangor telah bersetuju menghulurkan sokongan darurat tersebut.

 Maka sebenarnya, telah terbentuk ‘Unity Government’ di Selangor tanpa ramai yang menyedari mengenainya. Kerajaan Pakatan Rakyat sudah ranap ketika itu!


 Apa nak dinafikan lagi mengenai kewujudan ‘Unity Government’ ? Bukankah teknikalnya : PAS 15 + 12 Umno+ Khalid (bebas)=28.

 Mujurlah ‘Unity Government’ Selangor ini umurnya pendek oleh kerana 2 Adun PAS telah bertindak menandatangani akujanji menyokong Wan Azizah. 


Tindakan heroic 2 Adun PAS tersebut telah menjadikan kedudukan UG ranap berkecai, tinggal – 13 PAS + 12 Umno + Kahlid = 26!

 Sebaliknya tindakan 2 Adun PAS itu telah menambah kuatkan kedudukan Wan Azizah menjadi : (13 PKR + 15 DAP + 2 PAS = 30).


 Kerana tindakan berani 2 Adun PAS inilah sebenarnya yang telah menyelamatkan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor dan menggagalkan cubaan Hj Hadi mewujudkan Unity Government di Selangor.

 Berapi-api marahnya Hj Hadi disebabkan tindakan 2 Adun PAS tersebut hingga sanggup melabel anak buah sendiri sebagai ‘Broker’ dan ‘Barua’.

 Tetapi akhirnya tembelangnya pecah berderai, rupa-rupanya dia sendiri adalah 'Broker' dan 'Barua'disebalik jubah dan lilitan serbannya!


Comments
5 Comments

5 comments :

Anonymous said...

Berapa dibayar untuk tulis komen macam taik ni ?

Anonymous said...

memang hampeh tuang presideng ni. selagi mangkuk ni jadi presideng selagi itulah aku tak akan pangkah pas!

Anonymous said...

Ulaq ayaq, lidah keling pun dia ni juga. Elok dilempaq buang serban tu!

Anonymous said...

Brapa dibayar utk pertahankan tuan presideng yg dah lalok dgn umno? Sorry Hadi tak layak dikekalkan sbg presideng, buat malu golongan ulamak je. Arwah ustz fadhil noor terbaik. Hadi jauh memalukan

Anonymous said...

InsyaAllah bila Islam telah berdaulat , munafik dan barua yang sebenar akan ditelanjangi . Islam pasti menang sekalipun cuba dibinasakan oleh musuh dari luar dan dalam . Janji Allah pasti benar . Allahuakbar !!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...