JERUSALEM

JERUSALEM
SOLIDARITI BERSAMA PALESTIN

Tuesday, January 27, 2015

Hj Hadi yang sepatutnya keluar dari PAS!

Pihak tidak bersetuju dengan prinsip Pakatan Rakyat yang sepatutnya keluar daripada PAS.

 Begitu reaksi Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa) yang mendapat amaran bernada halau daripada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

 Presiden Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa), Datuk Ir Phahrolrazi Zawawi berkata, pihak itu harus keluar parti kerana muktamar PAS sebelum ini memutuskan bersama dengan Pakatan.

 “Itu keputusan PAS dan muktamar.

 "Jadi siapa yang tak bersetuju dengan prinsip (bersama Pakatan), tak bersetuju dengan (keputusan) PAS maka dia kena keluar PAS,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

 Menjawab amaran keras Hadi kepada PasMa, Phahrolrazi berkata tidak bersetuju dengan pendapat pemimpin tidak bermakna tidak bersetuju dengan PAS.

 “Tapi kalau tidak bersetuju dengan pendapat pemimpin dan sebagainya itu cuma pendapat sahaja tidak payahlah keluar PAS,” ujarnya.Baca sepenuhnya di sini
Comments
4 Comments

4 comments :

shah ashburn said...

Yang aku tengok banyak blogger cecacing yg perasan depa tahu semua nih melebih lebih mengkritik kepimpinan. Aku pon memang jenis suka mengkritik ttp aku masih menggunakan saluran..tp klu bloger cecacing nih terer sangat..lepas nih join PASMA and bila pilihanraya sila bertanding..ttp sebelum nak bertanding mai berhujah dgn aku dulu tengok!!

kalau berani bulih mulai dari sekarang..n sila lah publishkan semua correspondence kita ya blogger cecacing.

Anonymous said...

Bila polisi dan dasar parti diserang kita menyokong tetapi bila parti melawan balik...kita menyeran kem sendiri? Wow....x tau nk bg gelaran apa...li pikirla sendiri. But ypu hv beem warned. Jgn plak depan mahkamah allah kau ckp xder orf tegur. In the mean time...nikmatilah kesenangam yg sementara ini.

Boley Jalan said...

Bro di atas.....lebih baik you all join hamno lah, dlm hamno memang ramai yg wala dgn pemimpin yg rata2 bangang.......apa kaitan kritikan pimpinan dgn syurga neraka? Sedangkan khalifah 1,2 &3 islam mengalu alukan pandangan dan kritikan.........kalau xboleh nak duduk berbincang untuk kesejahteraan parti dan usaha tarbiyah islamiah.......jangan jadi pemimpin, letak jawatan and ofcourse boleh join hamno or perkasa.

Anonymous said...

prinsip pakatan rakyat?dah kalu prinsip pakatan akan datang mempeejuangkan sekular dan tak ada parti yg boleh ada ciri2 agama dalam pakatan apa cerita pahrol woi?!!nk ikut jugak?kalo prinsip akan datang kena mkn babi mcm mana pahrol?!!kalo muktamar akan datang cakap pas boleh bersama pakatan tapi dengan syarat rakan komponen kena sokong dasar pas mcm mana pahrol?!!mcm mana hussin??!!kalau dalam muktamar akan datang pas buat keputusan untuk keluar pakatan mcm mana pahrol dan hussin??!!kalau jadi mcm tu kau nk bersama pas ke bersama pakatan??!!!hahahaha...aku tanya ni sebab pahrol bengong ni dok bercakap pasal prinsip keputusan muktamar dan pertahan muktamar hahaha...aku nk tengok dia dan hussin ngok ni nk pertahan tak keputusan muktamar...kalau dua ekor ni u turn mesti kena ludah punya hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...