JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, January 13, 2015

Husam adalah contoh Wakil Rakyat dan Model Kepimpinan yang patut kerajaan Negeri ada.

Rupa-rupanya kerajinan dan keprihatinan bekas Exco Kelantan Husam Musa membantu mangsa banjir serta kegeligaan beliau memberi pendapat (solusi) awal untuk membantu mangsa banjir kurang disenangi oleh sesetengah pihak di Kelantan. Menyedihkan lagi pihak itu datang dari rahang partinya sendiri Pas yang sepatutnya menyatakan sokongan bukan cemuhan.

 Husam turut membersih rumah mangsa banjir Tionghua.

 Kerajinan Husam menerusi Yayasan Darul Hijrah itu diberi gelaran, sindiran Husam sebagai MB swasta. Gelaran ini dibuat oleh kumpulan bekas seorang Ahli Dewan Undangan Negeri Kelantan sendiri.

 Tidak boleh sesiapa nafikan akan kerajinan serta kekreatifan Husam dalam membantu mangsa-mangsa banjir. Satu demi satu idea dan usahanya dicatat dimana kejayaannya sangat dicemburui dan ternyata tindakan proaktifnya mendahului pihak-pihak berwajib lain termasuk kerajaan sendiri.

 Sebenarnya apa dibuat Husam itu bukan pelik sangat, tetapi ia lahir daripada sifat Husam yang suka mengambil berat kepada masalah rakyat sejak dari dulu lagi. Disamping itu kerajinan itu menyerlahkan kebolehan dan kemampuan Husam sebagai seorang pemimpin. Baca seterusnya  di sini
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

dari dulu i memang sokong dan kagum dgn ketokohan husam. tapi syg beliau diketepikan dr kepimpinan kelantan, mungkin akibat fitnah pihak tertentu.

beliau dididik oleh TGNA tp tidak mustahil ada pihak yg dengki. hasad dengki boleh berjangkit dlm hati yg tidak mengingati Allah, termasuk ustaz2 tidak terkecuali.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...