JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, January 13, 2015

Inilah akibatnya bila wala' membabi buta...

Setelah mahkamah memutuskan dua bekas anggota Unit Tindakan Khas (UTK), Cif Inspector Azilah Hadri itu bersalah membunuh Al-Tantuya, ramai yang masih tidak berpuas hati dengan keputusan tersebut . 

Persoalan yang ditimbulkan di media sosial ialah apakah motif keduanya membunuh al-Tantuya waima mereka tidak ada apa-apa masalah pun dengan si mati.Kenal pun tidak! Sangat pelik apbila hakim perbicaraan kata, Motif bunuh tak penting?

Yang punya masalah dengan al-Tantuya ialah Razak Baginda.Mendiang al-Tantuya datang ke Malaysia adalah kerana mahu menyelesaikan masalahnya dengan Razak.

 Rakyat tertanya-tanya bagaimana bekas anggota UTK ini mampu mendapatkan C4 untuk digunakan walhal ianya senjata yang amat terkawal.Pastinya mendapat kelulusan orang atasan tertentu yang mempunya akses tersebut.

 Bahawa hakikatnya tugas UTK ni semua orang tahu - mereka mesti patuh kepada setiap arahan orang atasannya.Tidak boleh tanya tapi hanya ikut sahaja macam lembu dicucuk hidung. Ini adalah contoh wala' yang membabi buta. Jadi, siapakah yang arahkan mereka bunuh al-Tantuya?

Pastinya mereka ini mendapat arahan dari orang atasan mereka, bukan atas kehendak peribadi. Mereka hanyalah  mesen pembunuh yang telah di switched on untuk misi membunuh. 

Sudah tentu kita tertanya-tanya apa muslihatnya bila rekod kemasukan al-Tantuya ke Malaysia telah dipadamkan daripada rekod Jabatan Imigresen. Kes rekod yang dipadam ini telah di bawa ke mahkamah dan ia tidak pernah dinafikan samada di luar atau dalam mahkamah. Jelas sistem KDN mempunyai unsur penyelewengan, ada arahan daripada pihak atasan agar rekod Altantuya di hapuskan....

Apakah benar pembunuhan Al-Tantuya ada kaitannya dengan urus niaga kapal selam Scorpene dengan Thales International, melibatkan Syarikat Perimekar Sdn Bhd milik Abdul Razak Baginda dan Menteri Pertahanan pada masa itu, Datuk Seri Najib Razak?

Kita berharap semua persoalan ini akan mendapat jawapan apabila Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan bekas pegawai khasnya DSP Musa Safri dipanggil memberi keterangan dalam tuntutan sivil difailkan Setev, bapa kepada model Mongolia, Altantuya Shaariibuu. Baca seterusnya di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...