JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, January 20, 2015

Kulup Rani akan buat laporan polis.....

Hj Hadi ganti Najib? 

Sudah tentu Kulup Rani akan marah dan akan buat aduan di balai polis kerana menghina Melayu Umno dengan mendakwa pemerintahan Umno akan pupus tidak lama lagi.

 Kepada penyokong Mat Sabu, nampaknya betullah apa yang pernah Dr Mohd Zuhdi katakan : Ayam sabung PAS sudah menjadi Ayam Daging....

HUSAM MUSA PERDANA MENTERI MALAYSIA SELEPAS TEORI RAHMAN.

Sama ada sudah suratan atau kebetulan Perdana Menteri ke 6 Najib Razak telah pun melengkapkan apa yang di katakan Teori Rahman iaitu nama nama Perdana Menteri dari Umno Perikatan/Barisan Nasional sempena nama Perdana Menteri Malaya yang pertama Tengku Abdul Rahman.

 Mengikut teori ini selepas dari Najib maka berakhirlah sudah dinasti Perdana Menteri dari Umno dan bermulalah pula kuasa baru dari parti yang bukan Umno.

 Kalau di lihat kepada situasi politik semasa dapatlah di andaikan bahawa Barisan Nasional akan terus menang dalam sekurang kurangnya satu lagi pilihanraya umum.

 Pakatan Rakyat bukan saja akan gagal sekali lagi merampas Putrajaya malah Pas sebagai sebahagian dari Pakatan Rakyat ketika ini juga akan kehilangan negeri Kelantan di samping akan hilang lebih banyak kerusi kerusi.

 Pakatan Rakyat hanya mampu mempertahankan Pulau Pinang, Selangor dan kerusi kerusi parlimen yang majority pengundi cina melebihi 70% serta kubu kubu tradisi sahaja.

 Maka dengan itu Najib Razak sebagai presiden Umno akan terus menjadi perdana Menteri sebagai meneruskan teori Rahman yang terakhir walaupun tidaklah di ketahui bilakah akan berakhir dinasti berdasarkan Teori ini. Mahu tidak mahu sama ada parti yang hendak mengantikan Barisan Nasional itu namanya Pakatan Rakyat atau apa nama sekali pun perlulah menanti paling awal sekalipun sehingga tamat tempoh pemerintahan Barisan Nasional selepas PRU ke 14.

 Di ketika itu kalau Anwar masih hidup pun beliau sudah tidak releven untuk menjadi Perdana Menteri, Kalau Ustaz Hadi Awang masih menjadi presiden Pas sekalipun dia sudak tidak berdaya untuk memimpin Malaysia.

 Usah bertanya nama Kit Siang atau Guan Eng kerana dalam jangka masa sedekad yang mendatang ini politik Malaysia masih akan terus di belenggu dengan politik perkauman dan adalah amat mustahil seorang pemimpin bukan melayu akan dapat di terima untuk menjadi perdana Menteri dalam tempoh tersebut.

 Sama ada Perdana Menteri itu dari Umno, Pas atau PKR melayu, hanya itu sajalah yang mampu di fikirkan oleh rakyat Malaysia di ketika ini dan sedekad yang akan datang.

 Membincangakan atau memperkatakan Perdana Menteri dari DAP dalam tempoh tersebut bukan saja membuang masa malah ianya hanyalah satu bahan jenaka.

 SIAPA PEMIMPIN PAS ATAU PKR YANG LAYAK GANTI NAJIB?

 Mat Sabu?

 Lingkup Malaysia kalau Mat Sabu jadi Perdana Menteri. Bukan saja beliau tidak mempunyai karisma untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia malah kalau nak jadi Presiden Pas pun beliau tidak layak kerana beliau bukan seorang pemimpin yang tidak mampu buat keputusan malah beliau juga seorang yang pengecut dan hanya menjadi kerbau cucuk hidung ketika menjadi Timbalan Presiden Pas.

 Azmin Ali?

 Aku tak kenal Azmin Ali …… 

Husam Musa? 

Ya, inilah susuk tubuh yang berKarisma, Fenomena, Rampage, Rock N Roll Pie, Gothik Malam Edan, Gema di Timur Jauh Dan Cinta Buatan Malayisa yang bakal menjadi dan Perdana Menteri Malaysia selepas era Barisan Nasional.

 Atau

 Rakyat Malaysia masih punya seorang lagi pilihan yang layak menjadi Perdana Menteri… Beliau adalah Tuan Guru Musyidul Am Haji Rosly Yusof.....
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Bagainana dgn Dr Mujahid yusof rawa?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...